Gemeente Blaricum


Platina huwelijk

21-06-2010
Voor het bruidspaar De Zoete-Steenhuisen was het zaterdag 19 juni jongstleden een memorabele dag. 70 Jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje. Wethouder Rob Posthumus bracht het bruidspaar een bezoekje.

Henk de Zoete (1917) rijdt nog zelf auto en is nog zeer vitaal. Zijn werkzame leven speelde zich af bij de Nederlandse Spoorwegen alwaar hij een indrukwekkende carrière achter de rug heeft van meer dan 40 jaar. Daarnaast ontpopte de Zoete zich op zijn onderduik adres in de oorlog tot een zeer gewaardeerd klokkenmaker omwille waarvan hij tot op heden nog regelmatig wordt geraadpleegd vanwege zijn enorme kennis.

Pien Steenhuisen (1919) komt uit een gezin van zeven kinderen en heeft nu nog een één jongere broer en een zuster. Ook deze dame wist en weet van wanten. Dochter van een schoenmaker en zodoende al vroeg in de weer met de bedrijvigheid van alle dag.

Met twee dochters, twee zonen en het volledige gezinsleven, in die tijd zeker niet eenvoudig, was zij de spil van het gezin en stelde zodoende manlief in staat zich te ontplooien hetgeen het gehele gezin ten goede kwam.

Beiden wonen nog steeds zelfstandig met hier en daar de nodige hulp en zijn in redelijk goede gezondheid alhoewel hier en daar de tijd toch wel een beetje knaagt.

Foto: Studio Kastermans

|