Gemeente Tytsjerksteradiel


omtinkerij T-diel voortvarend van start

Op maandag 21 juni 2010 was de officiële start van de Omtinkerij in Tytsjerksteradiel in het Frysk Lanbou Museum in Earnewâld. Alle inwoners van de gemeente kunnen vanaf nu met al hun vragen over alle vormen van hulpverlening terecht bij één van de Omtinkers.

De gemeente heeft het initiatief genomen om tien organisaties koppelen en samen te laten werken. Hierdoor is het mogelijk dat iedere inwoner van de gemeente - ongeacht de hulpvraag- via één telefoonnummer een antwoord op zijn vragen krijgt. Deze vorm van dienstverlening is uniek in Nederland. Om de samenwerking te bekrachtigen ondertekenden alle tien partijen het zogenaamde "akkoord van Earnewâld'.

wat is Omtinkerij?
Omtinkerij is een onafhankelijke vorm van cliëntondersteuning. Tien organisaties vanuit Wonen, Welzijn, Zorg en Dienstverlening bieden zorg op maat aan waarbij de burger centraal staat. De tien organisaties werken in dit project samen en hebben onderling nauw contact. Hierdoor komt de vraag snel en doeltreffend bij de organisatie(s) terecht die hulp kunnen bieden. Iedere organisatie levert een omtinker.Er is kortgeleden huis aan huis een folder over de Omtinkerij verspreid.

De Omtinkerij bestond al enige tijd in de Trynwâlden. Mensen die al een omtinker hebben kunnen gewoon hun eigen omtinker houden.

waarom Omtinkerij?
Er zijn vele deuren die leiden naar hulp. Omtinkerij is altijd de goede deur. Met dit project willen de gemeente en de samenwerkende organisaties mee werken aan een leefomgeving waarin mensen in hun eigen woonomgeving en sociale structuren zo lang en zo optimaal mogelijk kunnen blijven functioneren.

contact met een Omtinker?
Heeft u een vraag voor één van de Omtinkers of heeft u de folder niet ontvangen? Bel dan met de Omtinkerij (0511) 460 838. U kunt ook voor iemand anders die hulp nodig heeft bellen.