Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Reconstructie Kersweg in Amerongen

Kersweg in Amerongen
Volgende week start de reconstructie van de Kersweg in Amerongen. De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het einde van dit jaar klaar.

In de Kersweg wordt het riool vervangen. De aanleg van een bergingsriool is noodzakelijk. Het hemelwater kan zo beter opgevangen worden bij hevige regenbuien. Dit project is uniek en bewerkelijk: in de smalle straat worden in fases rioolbuizen aangebracht over een totale lengte van ongeveer 665 meter. Nadat de riolering is vervangen, wordt de straat bovengronds opnieuw ingericht. De Kersweg krijgt nieuwe gebakken klinkers en wordt verkeersveiliger gemaakt.

Omleidingsroute

De Kersweg en een deel van de Donkerstraat zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer richting veerdienst `Amerongen - Eck en Wiel' en kasteel Amerongen, komende vanaf de Rijksstraatweg, wordt geadviseerd om te rijden via de Holleweg, Nederstraat en Drostestraat. Het verkeer richting Leersum/Elst, komende vanaf de Rijnsteeg en de Lekdijk, wordt ook omgeleid via deze route.

Parkeerverbod

Vanwege de omleidingroute geldt een tijdelijk parkeerverbod langs de Drostestraat, Nederstraat en Holleweg.

Meer informatie
Bezoek voor het laatste nieuws en achtergronden over de reconstructie van de Kersweg Actueel/Werk in uitvoering/Amerongen/Reconstructie Kersweg.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ed Beumer, projectleider namens de gemeente, tel. (0343) 56 58 93.