TOTAL tankstations de beste van Nederland

22/06/2010 10:51

TOTAL Nederland N.V.

Wederom zijn de TOTAL tankstations als beste tankstationformule uit het Nationaal Petrol Onderzoek gekomen.

Onderzoeksbureau Foodstep uit Wageningen heeft voor de vijfde maal het Nationaal Petrol Onderzoek uitgevoerd. Hiervoor zijn in de tweede helft van maart 2010 circa 12.000 consumenten ondervraagd. Naast algemene marktontwikkelingen en -tendensen zijn vooral tank- en aankoopgedrag, beoordelingen, behoeften en beweegredenen van het tankstationbezoek in kaart gebracht.

TOTAL heeft de beste rapportcijfers

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt, dat de consumenten het meest tevreden zijn over TOTAL. Met het rapportcijfer 7,7 scoort TOTAL gemiddeld duidelijk hoger dan de andere formules. Ook als het gaat om de kwaliteit van de producten, staat TOTAL bovenaan. Vooral de stations van TOTAL langs de snelwegen scoren beduidend beter dan de concurrentie.

"Wij bestaan bij de gratie van tevreden klanten" stelt Robert Joore, Directeur Retail bij TOTAL Nederland. "Onze missie is om wie, waar en wanneer dan ook energie en mobiliteit te bieden. Klanten willen waar voor hun geld, service met een glimlach, vriendelijkheid en dienstbaarheid. Hierop wil TOTAL zich onderscheiden. Blijkbaar is dat goed gelukt, al is er nog steeds ruimte voor verbetering".

Voor vrouwen is Café Bonjour van TOTAL nummer één

Het aantal tankstations met een "verse broodjes corner" is in 2009 gestegen naar bijna 400. De aankooppieken zijn zoals verwacht in de ochtend voor het ontbijt en natuurlijk met lunchtijd, waarbij de voorkeur aan de snelweg duidelijk uitgaat naar vers belegde broodjes (62%) vergeleken met de voorverpakte broodjes (37%).

En als het gaat om de kwaliteit en de keuze van de vers belegde broodjes dan steekt TOTAL met zijn Café Bonjour er volgens de vrouwen uit het onderzoek met kop en schouders bovenuit. Dit geldt ook voor de sfeer en de aankleding van de winkel.

"Vrouwen zijn ook voor TOTAL een steeds belangrijkere doelgroep" vervolgt Joore. "We zijn blij met dit resultaat, maar blijven ons inspannen om nog beter aan hun verwachtingen te voldoen".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.total.nl

http://www.total.nl