Politie Gelderland-Midden

Arnhemse (15) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 22-6-2010 11:25:42

ARNHEM - Op de kruising van de Kronenburgdijk met de Kronenburgsingel in Arnhem is maandagmiddag 21 juni een 15-jarige meisje uit die stad gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer fietste rond vier uur de kruising op toen ze werd aangereden door een auto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Doornenburg. De automobiliste had verklaard de fietsster bij het oprijden van de kruising niet te hebben opgemerkt. Het slachtoffer is met klachten aan polsen en hoofd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
(068120)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar aangehouden wegens huiselijk geweld

Publicatiedatum: 22-6-2010 11:25:04

ARNHEM - De politie heeft maandagavond 21 juni in de wijk Het Duifje in Arnhem-Zuid een 32-jarige man uit Velp aangehouden wegens huiselijk geweld. De man was rond elf uur naar het huis van zijn 29-jarige ex-vrouw en hun 6-jarige zoon gegaan nadat er eerder ruzie was ontstaan tijdens een telefoongesprek. Bij aankomst zou de Velpenaar de ruiten van de voordeur hebben ingetrapt waarna hij de woning binnendrong. Binnen dreigde een handgemeen dat echter door gewaarschuwde agenten kon worden voorkomen. De Velpenaar werd direct aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan. (068286)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer betrapt bij looddiefstal

Publicatiedatum: 22-6-2010 11:24:18

VELP - Op een bouwterrein aan de Bergweg in Velp heeft de politie maandagavond 21 juni een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens diefstal. De man werd omstreeks kwart over negen op heterdaad betrapt toen hij lood wilde stelen vanaf de bouwplaats. Getuigen hadden kort daarvoor de politie gewaarschuwd nadat ze iemand over de daken van de nieuwbouwhuizen hadden zien lopen. Een partij lood, die de Arnhemmer kennelijk had klaargelegd om mee te nemen, werd in beslag genomen. De Arnhemmer is voor nader verhoor ingesloten.

(068267)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse op gestolen fiets aangehouden

Publicatiedatum: 22-6-2010 11:23:24

ARNHEM - Een 38-jarige vrouw uit Arnhem is maandag 21 juni door de politie in haar woonplaats aangehouden omdat ze op een gestolen fiets bleek te rijden. Agenten zagen de Arnhemse even voor één uur met een als nieuw uitziende elektrische fiets rijden over de Walstraat. Daarbij viel op dat het gebruikelijke slot ontbrak. Bij controle in het kader van het project `Tegenwind' bleek de fiets als gestolen te zijn opgegeven. Daarop werd de Arnhemse aangehouden en de fiets in beslag genomen. De vrouw vertelde later de fiets te leen hebben gekregen van een familielid. Ze is na verhoor vrijgelaten.
(067985)

Het project Tegenwind draait vanaf begin 2008. De kern is dat agenten tijdens hun surveillance op een andere manier kijken naar een fiets en zijn berijder. Als er bijzonderheden zijn, vindt er controle plaats. Daarbij letten de politiemensen op de uiterlijke kenmerken van de fiets die niet kloppen. De politie hoopt dat door het project Tegenwind de handel in gestolen fietsen minder interessant wordt voor de fietsendieven. Als de pakkans voor helers toeneemt, koopt iemand minder snel een gestolen fiets.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Edenaar aangehouden wegens vernieling

Publicatiedatum: 22-6-2010 11:22:06

EDE- De politie heeft maandagavond 21 juni een 42-jarige Edenaar aangehouden op de Stationsweg in Ede. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor een aantal vernielingen zou hebben gepleegd in een zorginstelling en dat hij een medebewoner zou hebben mishandeld.

De Edenaar zou rond half acht om nog onbekende reden erg boos zijn geworden waarbij hij een aantal vernielingen zou hebben gepleegd. Hij zou een aantal spullen hebben vernield in zijn kamer en de centrale brievenbus van de instelling zou hij hebben vernield. Het personeel van de instelling zou de Edenaar hier op hebben aangesproken maar de man zou niet voor rede vatbaar zijn geweest. Hij zou een medebewoner een kopstoot hebben gegeven en een aantal mensen hebben bedreigd, waarna hij weg liep. Nadat de gewaarschuwde agenten het verhaal ter plaatse aan hadden gehoord ging de politie op zoek naar de man. Op de Stationsweg kon hij worden aangehouden waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau voor nader onderzoek. Door de instelling is aangifte gedaan.
(068246)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053