Gemeente Vlaardingen


Loggerfestival heeft last van slecht weer en WK voetbal

21-06-2010 | Het Loggerfestival is het afgelopen weekend door maximaal 70.000 bezoekers bezocht. De opkomst was zo laag doordat Nederland de WK wedstrijd tegen Japan speelde en het weer erg slecht was. Toch waren er nog voldoende mensen die het festival niet wilden missen. Na een vlootschouw met historische schepen, openden burgemeester Bruinsma en festivaldirecteur Coerd de Heer op vrijdagavond het festival. Daarna warmden de Vlaardingse Amazing Stroopwafels het publiek op voor de hoofdact, de Amsterdam Klezmer Band. Een prima combinatie want gedurende het hele optreden gingen de voetjes massaal van de vloer.

De opera Noodzaak en Verlangen tijdens het Vlaardingse Loggerfestival

Hierna kwam het klapstuk van de avond: de wateropera Noodzaak en Verlangen. De mannen van koor Orpheus zongen in het decor van een prachtig verlicht Buizengat met de haringlogger Balder enkele prachtige stukken. Bij het vierde stuk werden zij versterkt door sopraan Wendy Roobol, die vanaf een enorme drijvende jurk loepzuivere klanken over het publiek uitstrooide.

Het programma op zaterdag en zondag trok in het algemeen veel minder bezoekers dan voorgaande jaren. Het Kroepoekplein bij de Deltasluis, Loggerdance op de Dayer en de podiumprogrammering op de Westhavenplaats trokken wel veel mensen.

Weinig mensen lieten zich weerhouden een bezoek te brengen aan de eerste editie van Culinair Buiten. Iedereen kon proeven van de diverse heerlijkheden van Traiteur de Culinair, 't Pepertje, de Oesterparel, Warmelo & Van der Drift en Granny's Vlaardingen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000