NEN


Nieuwe norm voor stoelen gepubliceerd

dinsdag 22 juni 2010, 10:49

Onlangs is er een norm verschenen waarin specificaties voor sterkte, duurzaamheid en veiligheid omschreven staan voor stoelen.

Of je nu woont in een appartement, herenhuis, doorzonwoning of vrijstaand huis, meubelen vormen een belangrijk onderdeel van de inrichting. Persoonlijke smaak spreekt uit de kleinste details; materiaal, kleur, afwerking enzovoorts. Echter vaststaat dat een meubel sterk, duurzaam en veilig moet zijn.

De nieuwe norm NEN-EN 12520:2010 (en) 'Meubelen - Sterkte, duurzaamheid en veiligheid - Eisen voor zitplaatsen binnen het huishouden' geeft aan waar bij het ontwerp rekening mee gehouden moet worden om risico's bij het (normale) gebruik van een stoel te minimaliseren. Het doel van de norm is om - indien de stoel op de juiste wijze wordt gebruikt - lichamelijk letsel te voorkomen. Zo mogen bijvoorbeeld de randen van de zitting en de rugleuning niet scherp zijn, maar moeten deze afgerond worden. Deze norm is niet van toepassing op kantoorstoelen, stoelen die gebruikt worden in het onderwijs of buitenstoelen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de NEN-EN 12520:2010 (en) kunt u contact opnemen met Charlotte Mosies, consultant Consumentenzaken, telefoon (015) 2 690 133 of via email: consumentenzaken@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-EN 12520:2010 en (Norm) NPR 1813:2009 nl (Norm) NEN Consumentenzakenmail (Publicatie)