Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na belediging buschauffeur

Nijmegen, 22-06-2010 o De politie heeft maandagavond op de Muiderslotstraat drie personen aangehouden. Aanleiding was het feit dat twee personen, na een bijna-aanrijding met een bus, de chauffeur daarvan beledigden en discriminerende opmerkingen maakten.

Nadat de bus op de kruising van de Muiderslotstraat met de Hackfortstraat bijna tegen een personenauto was gereden, stapten de inzittenden daarvan uit en maakten discriminerende opmerkingen tegen de chauffeur. Ook begonnen ze tegen de bus aan te slaan. De chauffeur voelde zich bedreigd en riep assistentie in. Agenten besloten de twee inzittende van de personenauto, Nijmegenaren van 24 en 27 jaar oud, aan te houden wegens discriminatie. Deze verdachten verzetten zich hevig tegen hun aanhouding. Ook een buurtbewoner, een 50-jarige Nijmegenaar, die zich met de aanhouding ging bemoeien, moest uiteindelijk aangehouden worden. Hij probeerde de politiemensen met een houten plank te slaan. Om de verdachten onder controle te krijgen moesten agenten enkele malen pepperspray gebruiken.

De agenten werden door de aangehouden verdachten meerdere malen bedreigd. Ook daarvoor wordt tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Alle drie de verdachten zijn op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt ieders rol in deze zaak.
(03)

Laatst gewijzigd 22-06-2010 11:53 | © Regio Gelderland-Zuid |