Erasmus Universiteit Rotterdam

HOVO Rotterdam gaat hoger onderwijs voor ouderen verzorgen in Zeeland

De organisatie Hoger Onderwijs voor Ouderen (Hovo) Rotterdam van de Erasmus Academie en de Zeeuwse Senioren Academie (ZSA) van de Hogeschool Zeeland tekenen deze week een overeenkomst waarin is afgesproken dat Hovo Rotterdam de cursussen op het gebied van hoger onderwijs voor ouderen in Zeeland overneemt. Het onderwijs voor Zeeuwse 50+ers wordt op deze manier geprofessionaliseerd.

Met ingang van september 2010 biedt Hovo Rotterdam zeventien cursussen aan in Vlissingen. Onderwerpen in het najaar zijn onder meer Cultuurgeschiedenis, Bach, Letteren, DNA en evolutie, Eigentijdse filosofen, Kees van Dongen, Wiskunde en Geologie. De docenten in het studiejaar 2010/2011 zijn grotendeels afkomstig uit het docentencorps van de Zeeuwse Senioren Academie. De leslocatie aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen blijft beschikbaar voor de cursussen.

De dagelijkse leiding wordt gevoerd door programmamanager Hovo drs. Carolien van Bergen van Hovo Rotterdam en Hovo Zeeland. De huidige voorzitter en coördinator van de Zeeuwse Senioren Academie (drs. bc. Léon DeWitte en drs. Harmen Eijzenga) blijven onder andere als adviseurs betrokken bij de activiteiten van Hovo Zeeland.

Hovo Rotterdam organiseert sinds 1989 korte cursussen en colleges voor iedereen van vijftig jaar en ouder aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hovo Rotterdam is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam en maakt deel uit van Erasmus Academie BV, instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Belangstellenden kunnen zich vanaf heden via de website www.hovozeeland.nl oriënteren op het aanbod en zich online aanmelden voor programma's in het najaar 2010 en voorjaar 2011.

Foto: Ad Hofstede (directeur Erasmus Academie) en Léon DeWitte (voorzitter ZSA)

Noot voor redacties:


Noot voor redacties