Gemeente Valkenburg aan de Geul

Uitlaatverbod voor honden in parken

Hondenpoep op straat is voor veel inwoners van Valkenburg aan de Geul al jaren een bron van ergernis. Reden dus om iets aan het probleem te doen.

Verbodbord honden Van hondenbezitters wordt verwacht dat ze rekening houden met hun woon- en leefomgeving. Inwoners en gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het schoon houden van Valkenburg. Daarbij hoort ook het verwijderen van hondenpoep. Hiervoor zijn op diverse locaties in Valkenburg afvalbakken geplaatst. Helaas wordt hiervan met name in de parken onvoldoende gebruik gemaakt, met als gevolg dat juist op deze locaties de hondenpoep-overlast groot is. Daarom heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om op een aantal plekken een uitlaatverbod voor honden in te voeren.

Â

De locaties waar het uitlaatverbod van toepassing is zijn:


- Park Dersaborg


- Halderpark


- Odapark (met uitzondering van voetpaden)


- Tuinen Kasteel Oost

Â

In het Park Dersaborg, Halderpark en de tuinen van Kasteel Oost geldt een volledig uitlaatverbod voor honden. In het Odapark zijn honden wel nog toegestaan, maar alleen op de voetpaden en mits aangelijnd. Het uitlaatverbod voor honden in de parken gaat op 20 juli 2010 in werking. De locaties zullen herkenbaar gemarkeerd worden door verbodsborden. Hondenbezitters die toch met hun hond in deze parken aanwezig zijn lopen het risico op een boete van ⬠90.