Gemeente Woudrichem

Inventarisatie AED's in de gemeente Woudrichem

Â

De gemeente Woudrichem is gestart met een project om een AED-netwerk in de gemeente te realiseren. De oproep aan de EHBO-verenigingen, de Stichting Reanimatie en AED-onderwijs Altena, de Sportraad, de GHOR en de GGD West-Brabant om hieraan mee te werken, werd enthousiast ontvangen.

Â

Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrilator. Dit is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een hartstilstand. Het apparaat kan via het toedienen van elektrische schokken het hartritme weer op gang helpen. Het snelle gebruik van een AED, in combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie, vergroot de overlevingskans van iemand die een hartstilstand krijgt. Â

Â

AED-alert

Het is de bedoeling om in de gemeente Woudrichem alle AEDâs en personen die getraind zijn in reanimatie aan te laten sluiten op het AED-alert meldsysteem. Dit zorgt ervoor dat bij een melding via 112 binnen enkele seconden een SMS-waarschuwing wordt afgegeven aan een aantal personen in het gebied waarin een slachtoffer zich bevindt. Daarbij ontvangt een deel van de gealarmeerde personen een melding van de locatie van het slachtoffer met het verzoek om een begin te maken met hartmassage. Anderen krijgen de melding van de locatie van de meest nabije AED, plus het verzoek om met dat apparaat naar de locatie van het slachtoffer te gaan. De meldkamer doet de melding naar het zoeksysteem overigens nadat zij een ambulance naar het slachtoffer heeft gestuurd. Het sturen van een ambulance met een spoedopdracht heeft dus altijd voorrang.

Â

Oproep

De gemeente Woudrichem wil het gebruik van AEDâs stimuleren. Daarom inventariseert de gemeente eerst op welke plaatsen een AED aanwezig is.

Â

De beheerders van een AED die bij de gemeente bekend zijn, hebben inmiddels een brief en een inventarisatieformulier ontvangen van de gemeente. Het gaat om de volgende locaties:

Â

Almkerk

Albert Heijn (Voorstraat 2)

Golfpark Almkreek (Hoekje 7b)

Â

Andel

Fysiotherapie (Abr. Kuyperstraat 35)

De Heus Veevoerders (Hoge Maasdijk 1-3)

Prinsentuincollege (Buitenlaan 2)

Spar (Burg. v/d Schansstraat 18)

Sparta â30 (Neer Andelse weg 6b)

Â

Giessen
Broveco Machines (Industrieweg 18)
HAK, (Jagerspad 7)

Oerlemans Plastics (Industrieweg 7)

Schouten "De Waagh"(Burgstraat 12)

Studio Aktief (Industrieweg 2)

VV Giessen (Parallelweg 37)

Zwembad De Kikvors (Jagerspad 26)

Zijlstra Infra (Distributiestraat 35)

Â

Rijswijk

Zalmpassage (Dorpsstraat 49)

Â

Uitwijk

De Hoogt (Hoefpad 2)

Â

Waardhuizen

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Waardhuizen 24)

Â

Woudrichem

Fantasea Divers (Postweide 8)

Fysiotherapie Van der Ven (Kerkstraat 72)

Gemeentehuis (Raadhuisplein 1)

De Lemmenskamp (Wethouder de Joodestraat 2)

MCD (Wethouder de Joodestraat 1a)

Rabobank (Oude Ban 1)

VV Woudrichem (Middelvaart 1c)

Woonline ('t Rond 1)

Watersportvereniging Woudrichem (Schapendam 2)

OVO gebouw (Oudendijk 62)

Â

Â

Weet u waar op andere locaties dan hierboven genoemd een AED hangt, of heeft u plannen om een AED aan te schaffen, neem dan contact op met dhr. B.C. Koolstra , telnr 0183-308154 of email: bkoolstra@woudrichem.nl om de inventarisatie compleet te maken.

Â

Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld.