Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 22-06-2010

Politie arresteert dronken spookrijder op autosnelweg A-58

TILBURG: In de nacht van maandag 21 juni op dinsdag 22 juni 2010 arresteerde de politie een dronken spookrijder. De man reed tegen het verkeer in op de autosnelweg A-58. Zijn ademalcoholgehalte bedroeg 990 ug/l.

Geschrokken medeweggebruikers meldden rond 02.30 uur dat zij een spookrijder waren tegengekomen op de autosnelweg A-58 tussen Oisterwijk en Tilburg. De spoorrijder reed tegen het verkeer in, in de richting van 's-Hertogenbosch. Het lukte de politie om het voertuig te
onderscheppen. De auto werd bestuurd door een 36-jarige Pool,
verblijvende in Oisterwijk. De man had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. In het politiebureau moest hij een ademanalyse ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 990 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Het rijbewijs is direct door de politie ingevorderd door de politie. Verder maakten de agenten proces-verbaal tegen de man op en kreeg hij een rijverbod van twaalf uur opgelegd.

Kratjes dief gepakt

GOIRLE: Een krattendief werd dinsdagmorgen 22 juni 2010 om 05.30 op heterdaad in zijn kraag gegrepen. De verdachte had drie lege
bierkratten (incl.flesjes) gestolen vanuit een tuin aan de Louis Couperusdreef. Vanuit deze tuin waren recent al eerder lege kratten gestolen. De vrouw des huizes werd rond wakker door het aanhoudende geblaf van de hond. Maar kon niets bijzonders ontdekken. Omwonenden hadden ondertussen de politie al gebeld omdat ze een man over de schutting hadden zien klimmen. Hij werd op basis van het opgegeven signalement in de directe omgeving aangehouden. De kratjes had hij op zijn vluchtroute verstopt zo bleek later. De 36-jarige man kreeg in het politiebureau een proces-verbaal. De emballage ging retour naar de rechtmatige eigenaresse.

Automobiliste (23) raakt van de weg

TILBURG: De politie behandelde maandagavond 21 juni om 20.15 uur op de Burgemeester Bechtweg een eenzijdig verkeersongeval. Ter hoogte van industrieterrein Loven was een 24-jarige Tilburgse automobiliste met haar auto in de sloot terecht gekomen. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Het slachtoffer werd door de brandweer uit haar wrak bevrijd. Ze is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na medische behandeling kon zij diezelfde avond nog naar huis.

Politie houdt bromfietscontroles in kader van verkeersveiligheid

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hielden maandag 21 juni 2010 een bromfietscontrole. De actie vond plaats tussen 07.30 en 09.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur In de omgeving van het politiebureau werden de brom- en snorfietsen opgepikt door motoragenten. Ze werden vervolgens naar de controleplaats achter het politiebureau gedirigeerd.

In de ochtenduren werden 21 brom/snorfietsen gecontroleerd waarbij 10 x een proces-verbaal werd opgemaakt:
6 x vanwege een te hoge constructiesnelheid (= opvoeren)

1 x vanwege het rijden op brom/snorfiets beneden de leeftijd van 16 jaar

1 x vanwege het niet dragen van een helm

1 x vanwege niet werkend remlicht

1 x vanwege niet kunnen tonen kentekenbewijs

In de middaguren werden 30 brom/snorfietsen gecontroleerd waarbij ook tien een proces-verbaal werden uitgeschreven
8 x vanwege een te hoge constructiesnelheid, waarvan 1 x 105 km/u (!)
1 x vanwege rijden door roodlicht

1 x vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs.
Verder bleek dat een van de gecontroleerd bromfietsers nog vier vonnissen had openstaan.

Met deze controles streeft de politie naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat dit leidt tot
vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-06-2010 11:59 | © Regio Midden en West Brabant |