Gemeente Hoorn

Laatste theatervoorstelling over verkeersveiligheid

Op vrijdag 18 juni was de laatste theatervoorstelling vanuit het project Verkeersveiligheid rondom basisscholen. Wethouder Roger Tonnaer bezocht de voorstelling samen met leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Ichthusschool uit de Grote Waal. In totaal bezochten ruim 5.600 basisschoolleerlingen de theatervoorstellingen. Het project Verkeersveiligheid rondom Basisscholen bestaat uit fysieke maatregelen (o.a. fietsenrekken, drempels, oversteekplaatsen), extra handhaving door Bureau Stadstoezicht bij scholen op verkeersovertredingen en educatie. De fysieke maatregelen zijn op twee na allemaal uitgevoerd. En Bureau Stadstoezicht voeren regelmatig handhavingsacties uit in de buurt van basisscholen.

Theatervoorstellingen Voor het educatieve gedeelte heeft de gemeente Hoorn, naast de verkeerslessen en het praktisch verkeersexamen die op scholen gegeven wordt, gekozen voor gratis interactieve theatervoorstellingen voor alle Hoornse basisschoolleerlingen. Tijdens deze voorstellingen werden de kinderen op speelse wijze voorgelicht over onder andere de mogelijke gevaren in het verkeer.

Subsidie De voorstellingen zijn een succes, vertelt wethouder Roger Tonnaer. Het is leuk en leerzaam tegelijk en we horen echt veel positieve verhalen van kinderen en volwassenen. Vanwege het succes van de theatervoorstellingen heeft de gemeente Hoorn opnieuw een subsidieaanvraag ingediend voor de voorstellingen. De gemeente hoopt hier binnenkort een positief antwoord op te krijgen.