Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 juni 2010

Eén gewonde na botsing

Enschede

Een 47-jarige man uit Enschede raakte maandag 21 juni gewond, bij een botsing in Enschede.

Maandagavond 21 juni omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Gronausestraat / Oostweg / Euregioweg in Enschede. Een 39-jarige automobilist uit Enschede merkte op de kruising te laat een voor hem rijdende 47-jarige automobilist uit Enschede op. De 39-jarige reed met hoge snelheid achter op de auto. Vervolgens schoot deze auto door tegen een 36-jarige automobiliste uit Enschede. Deze schoot door tegen een 37-jarige automobiliste uit Enschede. De 47-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010055707)

Bejaarde vrouw komt oog in oog met inbreker Enschede
Een bejaarde vrouw kreeg de schrik van haar leven toen zijn afgelopen nacht omstreeks 00.30 uur oog in oog kwam te staan met een inbreker in haar woning aan de Schoolstraat in Enschede. De vrouw werd wakker van geluiden in haar slaapkamer en zag een onbekende man zitten op de grond in de slaapkamer. De vrouw maakte snel haar 79-jarige man wakker. De dader was er al snel vandoor zonder buit. De dader had het volgende signalement: . De man was ongeveer 30-jaar oud . Hij heeft een slank postuur . En droeg achterover gekamd haar tot in de nek . En droeg donkere kleding

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010055784)

Politie laat zeer agressieve hond inslapen Enschede
Dinsdag 22 juni omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding dat er wederom een agressieve hond in het flatportaal aan de Geulstraat in Enschede werd gezet door een medebewoner. Omwonenden met kleine kinderen durfden de woning niet meer in of uit vanwege de agressieve hond. Toen de politie arriveerde kwam de eigenaar met de inmiddels aangelijnde hond aan lopen. De zwaar onder invloed verkerende 40-jarige man kwam ten val waardoor de hond los kwam en een politieagent in de schoen beet. De agent kon de hond nog afweren zodat hij niet verder kon bijten. De 40-jarige nam de hond mee naar zijn woning. Toen de politie bij omwonenden ging informeren werd de hond wederom in het portiek losgelaten. De hond vloog direct de agenten aan, die met moeite de hond van zich af konden weren. De hond konden ze met behulp van de wapenstok in een fietsenstalling loodsen. De dierenambulance heeft de hond meegenomen. De hond, een Amerikaanse Bulldog, is in opdracht van Justitie, door een dierenarts, ingeslapen. (2010055787)

Politieagent ziet man fietsen met zijn gestolen fiets Enschede
Maandag 21 juni omstreeks 15.00 uur zag een surveillerende agent van de politie Twente een man fietsen op de Marktstraat in Enschede. De agent herkende direct dat hij zijn eigen gestolen fiets betrof. De fiets was op 27 mei jl. gestolen en de agent had hiervan aangifte gedaan. De fietser, een 39-jarige werd staande gehouden en naar de herkomst van de fiets gevraagd. Hij vertelde dat hij deze van een kennis had gekocht. De 39-jarige is aangehouden voor heling en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De agent heeft zijn gestolen fiets terug. (2010047720)

Politie waarschuwt voor babbeltruc's Oldenzaal
Maandag 21 juni omstreeks 15.00 uur werd bij een 88-jarige vrouw uit Oldenzaal aangebeld. De vrouw woont in een seniorencomplex aan De Wieken in Oldenzaal. Een onbekende man vroeg de vrouw kleingeld om te bellen. Toen de vrouw geld wilde pakken werd zij direct gevolgd door de man in haar woning. Nadat de man de woning had verlaten miste de vrouw twee portemonnees en bankpasjes. De man had het volgende signalement: . De man is ongeveer 55 jaar oud . Hij heeft een buitenland uiterlijk . Ongeveer 1.60 / 1.65 meter groot . Hij heeft donker kroezig/krullend haar . Hij droeg een donker pak

De politie waarschuwt mensen voor deze praktijken. Wellicht zijn er mensen die de man hebben gezien en mogelijk ook bij hen heeft aangebeld. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 08900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010055696)

Drie personen aangehouden voor het in brandsteken van een gestolen bromfiets Delden
Een 15-jarige jongen uit Hengelo, een 15-jarige jongen uit Delden en een 18-jarige vrouw uit Hengelo werden maandag 21 juni aangehouden, omdat zij in het bezit waren van een gestolen bromfiets en deze in brand hadden gestoken. Een oplettende getuige zag omstreeks 19.30 uur vier personen een bromfiets in brand steken op de Beckumerweg in Delden. Hij schakelde direct de politie in. De politie kon drie personen aanhouden. Bij navraag bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig is. Het drietal is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Naar de vierde persoon doet de politie nog verder onderzoek. (2010055741)

Vermissing medicijnen

Enschede

Op dinsdag 22 juni is van een 55-jarige man uit Enschede medicijnen gestolen uit de fietstassen. De fiets stond omstreeks 09.15 uur geparkeerd op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. De medicijnen kunnen gevaarlijk zijn bij inname door kinderen. Het gaat om een doosje Metrpolol 30 cc, Inegy 10/80 en Aspirine 100 mg. De politie verzoekt de vinder de medicijnen bij het politiebureau of een apotheek af te geven.

Zes gewonden bij ongeval N35
Wierden
Bij een ongeval op de N35 tussen Wierden en Nijverdal zijn dinsdag 22 juni zes mensen gewond geraakt.

Rond 07.00 uur wilde een auto met daarin drie inzittenden (een 28-jarige bestuurder uit Hengelo, 49 en een 23-jarige man uit Hengelo) een voorganger inhalen op de Nijverdalsestraat, de N35. Bij het inhalen is de auto frontaal op een tegemoetkomende auto uit de richting van Nijverdal gebotst. In de tegemoetkomende auto zat een 25-jarige vrouw uit Haarle. Door de botsing zijn beide auto's gaan slingeren en hebben daarbij nog twee andere auto's geraakt. In één van die auto's zat een 45- en een 40-jarige man uit Enschede. De andere auto heeft alleen blikschade opgelopen. In totaal zijn er vier voertuigen bij het ongeluk betrokken geweest. Zes personen zijn gewond geraakt.

De brandweer heeft twee slachtoffers moeten bevrijden uit hun auto. De 28-jarige man uit Hengelo is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De vijf andere slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt het ongeval. De weg is ongeveer twee uur afgesloten geweest voor al het verkeer. (2010055847)




Politie Twente