FHG Bank

Nieuwe directie- en managementteamleden FGH Bank

Utrecht, 22 juni 2010

Vastgoedfinancier verbreedt bestuur van de bank Nieuwe directie- en managementteamleden FGH Bank

De grote groei en de ambities van FGH Bank hebben ertoe geleid dat per
1 augustus aanstaande de directie van FGH Bank N.V. uitgebreid wordt van twee naar vier directieleden. De heer P.C. (Peter) Keur zal als directievoorzitter leiding blijven geven aan de directie. Ook zal op die datum het managementteam van samenstelling veranderen. FGH Bank is gespecialiseerd in het financieren van commercieel vastgoed.

Per 1 augustus 2010 nemen de volgende nieuwe leden zitting in de statutaire directie van FGH Bank N.V.:

* de heer drs. R.H.J. (Rob) Wismans, CFRO
* de heer drs. R.A.M. (Roel) van de Bilt RBA, directeur Vastgoedfinanciering Nederland

* de heer ir. J.H. (Jan) Boerrigter, directeur Analyse en Administratie

Drs. R.H.J. (Rob) Wismans (1972) volgt de heer F.B. Overdijk RA op als CFRO van de bank. De heer Wismans is afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit van Brabant, met als specialisatie Controlling. Vervolgens heeft hij uitgebreide ervaring binnen Rabobank Groep opgedaan, waarvan de laatste vijf jaar als Hoofd Control Deelnemingen & Wholesale. In die rol was hij onder andere verantwoordelijk voor de strategische advisering van de Raad van Bestuur bij de besturing van de dochters en het internationale bedrijf van de Rabobank Groep. Daarvoor vervulde hij de functie Hoofd Business Control bij Control Rabobank International en was hij Senior Auditor.

Drs. R.A.M. van de Bilt RBA (1969) studeerde van 1988 tot 1993 Economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Daarna trad hij in dienst bij FGH Bank als kredietanalist en volgde diverse opleidingen, onder andere op het gebied van treasury management, relatiemanagement en vastgoed. In 1996 trad Van de Bilt in dienst bij de Generale Bank Nederland NV, waar hij als (senior) accountmanager tot 1998 werkzaam was, om vervolgens de overstap te maken naar FGH Bank. Daar vervulde hij tot en met 2000 de functie van kantoordirecteur Arnhem, en van eind 2000 tot 2007 de functie van hoofd van de afdeling Risicomanagement & Bijzonder Beheer. Vanaf 2007 was Van de Bilt als directeur Vastgoedfinanciering Nederland lid van het managementteam van de bank.

Ir. J.H. Boerrigter (1961) studeerde landbouweconomie aan de Universiteit van Wageningen en startte in 1987, na militaire dienst, als kredietanalist zijn loopbaan bij FGH Bank. Tussen 1991 en 1995 vervulde Boerrigter de functie van relatiemanager in Amsterdam. Na vervolgens een jaar relatiemanager in Eindhoven geweest te zijn, werd hij in 1996 benoemd tot regiodirecteur Zuid-Nederland. Tussen 2000 en 2007 vervulde hij de functie van Hoofd Analyse & Administratie, en vanaf 2007 maakte hij als directeur Analyse & Administratie deel uit van het managementteam van FGH Bank.

Het managementteam van de bank zal per 1 augustus aanstaande bestaan uit de volgende leden:

* de heer drs. G.M. (Godfried) Brenninkmeijer, directeur RAVM (Risicoanalyse en Vastgoedmanagement)

* de heer drs. H.H.J. (Haijo) Dijkstra, directeur STREF (Structured Real Estate Finance)

* de heer G.P.H. (Gerard) Overbeek, directeur RNHB Hypotheekbank

Het managementteam zal zich voornamelijk richten op strategie en beleidsmatige ontwikkelingen. De reguliere leiding van de bank blijft de verantwoordelijkheid van de statutaire directie. De benoemingen van de statutaire directieleden zijn onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

Over FGH Bank
FGH Bank is gespecialiseerd in het financieren van commercieel vastgoed. De bank heeft alle experts in eigen huis; zoals vastgoedanalisten, taxateurs, bouwkundigen, risicoanalisten en deskundigen op juridisch en fiscaal terrein. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en wordt aangevuld met zeven regionale kantoren; in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. Daarnaast heeft de bank een kantoor in Frankfurt. Hierdoor heeft FGH Bank zicht op de lokale marktontwikkelingen en opereren we dicht op de markt. Dochteronderneming FGH Vastgoed Expertise richt zich op vastgoedconsultancy en het label RNHB Hypotheekbank is actief in de vastgoedmiddenmarkt, zowel via intermediairs als via het directe kanaal.

FGH Bank maakt als onderdeel van de Rabobank Groep deel uit van een sterk netwerk.

---

FGH Bank is onderdeel van Rabobank Groep