Politie Hollands Midden

Noorden - Snelheidscontrole

Noorden, 22-06-2010 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 22 juni met de radarwagen een snelheidscontrole gehouden op de Simon van Capelweg te Noorden.

Dit betreft een weg binnen de bebouwde kom en daarom geldt daar een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De controle vond plaats tussen 05.30 en 11.10 uur. Van de 1.398 passanten waren 357(ruim 25%) bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid van een personenauto was 82 km/uur en van een vrachtauto 78 km/uur.

Pas op je snelheid Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.