Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 22 juni 2010

Edese basisscholen ontvangen jaarkaart voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Door: CityMarketing - Marieke Laméris

Alle basisscholen uit de gemeente Ede ontvangen in het schooljaar van 2010-2011 een gratis jaarkaart voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hiermee `biedt' de gemeente het park veel bezoekers aan, ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum. Leerlingen en begeleiders kunnen een schooljaar lang ongelimiteerd het Park en het Kröller-Müller Museum bezoeken. Het Park en het Museum bieden de scholen uiteenlopende educatieve programma's aan. Zo kunnen leerlingen met de boswachter op pad of leren filosoferen met kunst in de beeldentuin of het museum. Volledige aandacht voor de uitleg van de boswachter

Volledige aandacht voor de uitleg
van de boswachter

De gemeente Ede besteedt in het jubileumjaar extra veel aandacht aan het wereldvermaarde park en wil dit graag delen met haar eigen inwoners en het hele land. Naast het aanbieden van de scholenkaarten heeft de gemeente een jaar lang het logo van het jubilerende park op haar briefpapier staan en heeft zij een financiële bijdrage geleverd aan de miniatuur van jachthuis Sint Hubertus, dat eerder dit jaar in Madurodam geplaatst is.

Jubileumacties voor inwoners van Ede

Ook het Park trakteert inwoners van de gemeente Ede. Inwoners kunnen in 2010 beschermer worden voor de helft van de prijs en daarmee het park steunen én zelf genieten van het park en de speciale jubileumacties. Zo is er iedere zaterdag in de maanden mei t/m augustus (26 juni uitgezonderd) een unieke jubileumexcursie onder leiding van de natuurgids. En laat iedere zondag in deze maanden de natuurgids bezoekers de mooiste plekjes zien tijdens de speciale jubileumwandeling. Filosofie is dat zoveel mogelijk mensen uit eigen gemeente de gelegenheid krijgen om het park te bezoeken. Eigen inwoners kunnen immers de beste ambassadeurs zijn voor Ede met het Park en Museum.

Witte fietsen, wild spotten en Van Gogh's in Ede

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers. Dat dít allemaal in de gemeente Ede kan, daar is het gemeentebestuur trots op en draagt dat graag uit. Zeker in het jaar dat Ede genomineerd is als groenste stad van Nederland.