Gemeente Waddinxveen


Traditionele klusdag gemeenteraad op kinderboerderij Dierendal

Op zaterdag 19 juni vond traditiegetrouw de jaarlijkse Klusdag plaats op Dierendal. De klussers waren leden van de gemeenteraad, van de Jeugd Advies Raad plus een van de wethouders.

Onder vaak natte omstandigheden, maar gelukkig ook veel zonnige, werd het Warnaarplantsoen ontdaan van tientallen drankflessen, peuken, papier, plastic, zelfs betonblokken en ga zo maar door. De kinderen van raadslid Raymond Boer zijn per rubberen boot de vijvers afgegaan om ook daar het, voor de dieren, zo gevaarlijke zwerfaval uit het water te vissen.

Er moest hard worden doorgewerkt, want men wilde op tijd zijn voor de voetbalwedstrijd Nederland-Japan. En dat kon alleen maar als alle klussen klaar waren, zo sprak de voorzitter streng!

Er werd bestraat en werden met de hogedrukspuit dakpannen gereinigd; er werden uitgebreid ramen en speeltoestellen gesopt in en om de Kinderboerderij; er werden emmers met onkruid geplukt, een lading hooi en stro werd nog gelost en zo werd het al gauw tijd voor een welverdiende lunch waarbij menig lokaal politiek item uitgebreid werd besproken.Hierna werden de laatste klussen afgemaakt, werd de boel opgeruimd en ging iedereen moe maar tevreden richting televisie/huis.

Het jaarlijkse initiatief van Stephan Peters van WeWa, wordt door het bestuur van Dierendal bijzonder gewaardeerd: er zijn klussen gedaan waar de eigen vrijwilligers zelf niet aan toe komen en de betrokkenheid van deze eendaagse vrijwilligers was hartverwarmend! Volgend jaar weer!

Hieronder staat een link naar de fotogalerij van deze dag.Â

Klusdag gemeenteraad op Dierendal