Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 22 juni 2010

Benefietconcert Liefs levert ruim 26.000 euro op voor leukemieonderzoek

Gepubliceerd op 22 juni 2010
Aan het eind van het benefietconcert stond de teller op bijna 24.000 euro. Inmiddels is meer dan EUR 26.000 opgehaald.

Het UvA-orkest J.Pzn Sweelinck en Stichting Leukemie hebben op
donderdag 17 juni tijdens een benefietdag EUR 26.232,29 ingezameld. Het bedrag gaat naar het leukemieonderzoek van dr. Arnon Kater en prof. dr. Rien van Oers in het AMC.

De tachtig studenten van het Sweelinck-orkest brachten naast muziek van Sibelius en Debussy het stuk Sophia van de Vlaamse componist Dirk Brossé ten gehore. In dit stuk wordt met film en muziek het verhaal van een meisje met leukemie uitgebeeld. Voorafgaand aan het concert was er een lezing en 's middags was er een kinderconcert.

Aan het eind van de avond maakten Gijs Beukhof (voorzitter van Stichting Leukemie) en Jérôme Jurrius (voorzitter van het Sweelinck-orkest) het ingezamelde bedrag bekend en overhandigden zij de cheque aan onderzoeker Arnon Kater. De teller stond toen op bijna 24.000 euro. Daarna is het bedrag nog verder gestegen tot meer dan 26.000 euro. De opbrengst werd verkregen door de verkoop van tickets en de bijdragen van sponsoren (EUR16.297,25)). Daarnaast konden de bezoekers ter plaatse een donatie doen of een machtigingsformulier invullen. Hiermee werd EUR 4.967,52 opgehaald, een bedrag dat door het College van Bestuur van de UvA is verdubbeld.

Verwijzingen

www.leukemie.nl
www.liefs.org
Bron: UvA Persvoorlichting