Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 22 juni

Alkmaar, 22-06-2010 o 14.00 uur

Snelheidscontroles

Oosterblokker, maandag 21 juni

Op de Oosterblokker werd maandagmiddag gecontroleerd op snelheid van 14.00 tot 15.30 uur. Er werden 350 bestuurders gecontroleerd. 44 Hiervan waren in overtreding. Op deze weg waar 50 km/u is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 72 km/u.

Dirkshorn, maandag 21 juni

Op de Provinciale weg werd maandag van 11.35 tot 13.30 uur gecontroleerd op snelheid. 1355 bestuurders passeerden de controle. Er werden 143 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Den Helder, maandag 21 juni

Er werd maandagochtend van 11.00 tot 11.45 uur gecontroleerd op snelheid. 55 Bestuurders passeerden de controle. Er werden drie overtredingen geconstateerd. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.

Diefstal van kluis uit bedrijf in opsporingsprogramma Ter Plaatse

Alkmaar, dinsdag 22 juni

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdagavond 23 juni aandacht aan een diefstal van een kluis uit een bedrijf aan de Edisonweg in Alkmaar. De diefstal heeft plaatsgevondenop maandag 15 maart omstreeks 19.50 uur.

De drie daders verschaften zich toegang tot het pand door zich te laten insluiten, door gebruik te maken van een valse sleutel of door middel van flipperen.

Uit het bedrijf werd een kluis ontvreemd met hierin een aantal laptops en een geldbedrag van enkele duizenden euros. De daders zijn weggereden in een personenauto, vermoedelijk een donkerkleurige Volkswagen Golf type 5.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdagavond 23 juni vanaf 17.40 uur en wordt elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 24 juni.

Fietsers in botsing

Schagerbrug, maandag 21 juni

Een 53-jarige fietser uit Schagen raakte maandagmiddag rond 16.00 uur gewond op de Schagerweg. Hij kwam in aanrijding met een 14-jarige fietser uit Callantsoog. De 53-jarige fietser riep de 14-jarige jongen aan, maar deze week uit naar links in plaats van de andere kant uit. Hierdoor kwamen de twee fietsers met elkaar in botsing. De 53-jarige man liep door de val een hoofdwond op en had last van zijn nek. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Huiselijk geweld

Alkmaar, dinsdag 22 juni

Een 29-jarige Alkmaarder werd dinsdagochtend rond 08.00 uur aangehouden in Westzaan. De vrouw van de man werd hardhandig naar binnen getrokken in hun woning in Alkmaar toen zijn naar haar werk wilde gaan. De man gooide haar op de grond en pakte haar sleutels af. Toen zij naar hem toeliep om haar sleutels terug te vragen, kreeg zij een elleboog in haar maag en meerdere klappen op haar lichaam. Hierna vertrok de man naar zijn werk. Hij werd in Westzaan aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Aangehouden na ontduiken bromfietscontrole

Alkmaar, dinsdag 22 juni

Een 15-jarige bromfietser uit Heerhugowaard werd dinsdagochtend rond 10.15 uur aangehouden op de Westerweg. De jongen maakte op de plaats van de bromfietscontrole een wheely en ging er vandoor. Hij werd achtervolgd door een motoragent en naar de controleplaats gebracht. Hier bleek dat hij geen rijbewijs had, en dat het voertuig waar hij op reed als gestolen staat gesignaleerd. Hij werd aangehouden.