Gemeente Someren


Antennemast Lierop

Op 25 mei 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders een principebesluit genomen over de plaatsing van een antennemast voor mobiele telefonie in Lierop. In dat principebesluit is de eerder gekozen locatie voor de antennemast herbevestigd. De beoogde locatie is gelegen aan de Otterdijkseweg, in de hoek van het terrein van de voetbalvelden van SV Lierop.

In 2007 heeft het toenmalige college al een principebesluit genomen over de beoogde locatie van de mast. Tijdens een informatiebijeenkomst over antennemasten, die op 3 april 2008 in het gemeentehuis plaatsvond, is toegezegd dat de beoogde locatie aan Otterdijkseweg zou worden heroverwogen. Deze heroverweging heeft samen met de aanbieders van mobiele telefonie plaatsgevonden. In die heroverweging zijn andere mogelijke locaties bekeken. Ook na heroverweging komt het college tot de conclusie dat de locatie aan de Otterdijkseweg ruimtelijk en functioneel gezien in principe de beste optie is.

In de Commissie Ruimte van 16 juni 2010 werd voorgesteld om de mast wat zuidelijker langs de Otterdijkseweg te plaatsen. Deze optie gaat het college de komende weken onderzoeken. Mocht deze locatie ruimtelijk of functioneel geen geschikte optie zijn, dan zal worden teruggevallen op de beoogde locatie bij de voetbalvelden.

Procedure

In tegenstelling tot hetgeen recent in het Eindhovens Dagblad was te lezen, ligt de bouwvergunning op dit moment nog niet ter inzage. De aanbieders van mobiele telefonie moeten, nadat de beoogde locatie definitief is bepaald, eerst een aanvraag bouwvergunning indienen. Omdat het plaatsen van een mast niet past in het ter plaatse geldende bestemmingsplan, dient een ontheffingsprocedure als bedoeld in artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening te worden gevolgd. De aankondiging van deze ontheffingsprocedure, wordt na ontvangst van de bouwaanvraag, gepubliceerd op de gemeentepagina. Gedurende een periode van 6 weken kan vervolgens iedereen zijn zienswijze hieromtrent kenbaar maken. Na beoordeling van de zienswijzen wordt een besluit genomen over het verlenen van de bouwvergunning.

Naar verwachting zal de publicatie van de ontheffingsprocedure pas over enkele maanden plaatsvinden. Het is nu dus nog niet mogelijk om het plan in te zien of een zienswijze in te dienen omdat de bouwaanvraag nog moet worden ingediend. Wilt u op de hoogte blijven van de stand van zaken rondom deze antennemast, dan wordt geadviseerd de pagina gemeentepagina in de gaten te houden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel dan kunt u contact opnemen met de heer J. Merkx van de afdeling Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Someren, tel. 0493-494888 of j.merkx@someren.nl
Laatst gewijzigd: 22 juni 2010

---