Politie Haaglanden

persberichten 22 juni

haaglanden, 22-06-2010

Autodief op heterdaad betrapt
Den Haag Een 21-jarige autodief werd maandag 21 juni om 22.10 uur door een voorbijganger betrapt toen hij een navigatiesysteem uit een auto stal. De voorbijganger belde de politie en kon een goed signalement geven. Agenten speurden de omgeving af en konden de verdachte na een korte achtervolging aanhouden. De dief probeerde de navigatieapparatuur nog weg te gooien, maar de agenten zagen dat. De man is meegenomen naar het politiebureau en zit daar vast.

Dronken brokkenpiloot aangehouden
Den Haag De bestuurder van een groene personenauto reed op maandag 21 juni rond 22.40 uur op het Thomsonplein tegen meerdere geparkeerde autos aan. De bestuurder reed door en agenten gingen naar de man op zoek. Toen de man wilde parkeren zag hij dat agenten hem naderden. De man (43) ging er weer als een haas vandoor en reed tegen een geparkeerde aanhanger op. Agenten hielden hem aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 495 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man slaapt zijn roes uit op het politiebureau en wordt daarna verhoord.

Woningoverval Sportlaan, politie zoekt getuigen Den Haag Een 90 jarige man werd dinsdagnacht 22 juni om 02.56 uur door twee mannen overvallen in zijn woning. De mannen drongen binnen en probeerden de bejaarde man vast te houden. De oude man bood veel weerstand, maar na een kort gevecht kon één van de overvallers hem vasthouden. De ander doorzocht de woning. Een oplettende buur hoorde een roep om hulp en belde direct de politie. De daders zijn twee blanke mannen tussen de 170m en 175m met een normaal postuur. De daders droegen grijze kleding en hadden kousen over hun hoofd. De politie is op zoek naar de daders. Bent u getuige geweest van deze woningoverval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Tegen wil vastgehouden
Den Haag De politie kreeg maandagavond 21 juni een melding dat iemand in een woning aan de Drebbelstraat tegen zijn wil zou worden vastgehouden. Toen de agenten rond 21.40 uur bij de woning aankwamen, hoorden zij iemand om hulp schreeuwen. De agenten forceerden de voordeur en troffen in de woning een 38-jarige Haagse en haar twee zoons aan. De oudste zoon was vastgebonden. In de woning waren verder drie mannen, Hagenaars in de leeftijd van 47, 21 en 19 jaar aanwezig. Dit drietal werd aangehouden omdat zij de vrouw en haar kinderen hadden gegijzeld omdat zij een zakelijk geschil hebben. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Hebt u informatie over deze gijzeling, neem dan contact op met de recherche van Bureau Laak via 0900-8844. Doet u dat liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

151 dagen cel
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar werd maandagavond 21 juni om 20.44 uur in de Westenbergstraat gecontroleerd. Tijdens die controle bleek dat de Hagenaar nog 510,88 euro aan openstaande boetes moest betalen of 35 dagen hechtenis. En dat hij daarnaast nog voor 116 dagen hechtenis gesignaleerd stond. De man kon niet betalen en gaat dus 151 dagen brommen.

Bedelaar geeft valse naam op
Den Haag Surveillerende agenten werden maandagavond 21 juni om 20.00 uur in het winkelcentrum Leidschenveen aangesproken door een vrouw die vertelde dat er iemand aan het bedelen was. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, werden zij door een man aangesproken die om geld voor benzine vroeg. De man bleek uiteindelijk een valse naam op te hebben gegeven en vaker te bedelen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Veelpleger met glad huidje
Den Haag Een 47-jarige veelpleger werd maandag 21 juni rond 18.45 uur op heterdaad betrapt toen hij diverse gezichtscrèmes en een pakje scheermesjes probeerde te stelen bij een supermarkt aan de Elandstraat. Het personeel hield de man aan en waarschuwde de politie. Op het politiebureau bleek de man een bekende veelpleger te zijn. Hij is in verzekering gesteld en wordt woensdag 23 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Kettingroof
Den Haag Een 48-jarige vrouw uit Den Haag werd maandag 21 juni om 19.15 uur het slachtoffer van een straatroof. De vrouw stapte uit haar auto op het Paul Krugerplein toen zij van achteren werd aangetikt en haar ketting van haar nek werd getrokken. De dader was vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, hij had een normaal postuur en was vermoedelijk 1.75/1.80 m lang. Hij had een bleek gezicht met ingevallen wangen. De dader droeg een zwart baseballpetje met witte letters erop, een zwart jack en een donkere broek. Heeft u iets van deze straatroof gezien? Meld u dan bij de politie of bel met 0900-8844. Elk detail, hoe klein misschien ook, kan van belang zijn voor het onderzoek. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u uw informatie natuurlijk ook altijd doorgeven via M. op nummer 0800-7000.

Wat te vieren?
Voorburg Een 46-jarige man uit Den Haag kreeg maandag 21 juni om 15.50 uur een proces-verbaal voor winkeldiefstal. Hij nam bij een supermarkt aan de Koningin Julianalaan een fles champagne uit de schappen en stopte die in zijn bodywarmer. Bij de kassa rekende hij alleen een zakje soepgroenten af. Personeel betrapte de Hagenaar en droeg hem over aan de politie.

Twee boetes bij school
Voorburg Agenten controleerden maandag 21 juni tussen 08.15 en 18.45 uur op parkeer- en verkeersgedrag rondom een school aan de Elzendreef. Twee automobilisten kregen een boete vanwege fout parkeren.

Bromfiets zonder grenzen
Wassenaar Surveillerende agenten controleerden maandag 21 juni om 14.55 uur een 17-jarige Leidenaar op de Hofcampweg. De brommer werd op de rollenbank getest op snelheid. De Leidenaar verklaarde zelf dat hij een begrenzer op zijn brommer had. Toen hij de begrenzer verwijderde, reed de bromfiets 74 km/u. Hierop namen de agenten zijn kentekenbewijs in beslag en gaven de Leidenaar 28 dagen de tijd om zijn brommer technisch in orde te (laten) maken. Daarna zal hij zijn kentekenbewijs weer terug krijgen. De 17-jarige kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen steekpartij
Rijswijk De politie is op zoek naar getuigen van een steekpartij op de Delftweg. Een 26-jarige Hagenaar raakte daar vrijdag 18 juni 2010 om 06:00 uur bij gewond. Waarschijnlijk vond er vlak voor de steekpartij een incident tussen slachtoffer en verdachte plaats op het Pauwhof. De verdachte is een blanke man, met kort tot zeer blond haar. Hij is ongeveer 1.80-1.90m lang en heeft een spitse neus. Opvallend is dat hij tatoeages in zijn nek en op zijn armen heeft. De politie zoekt getuigen van het incident op het Pauwhof en van de steekpartij op de Delftweg. (Her)kent u deze man of was u getuige van (een van de) incidenten? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Auto en bromfietser botsen
Naaldwijk Een 40-jarige bromfietser uit Den Haag raakte maandag 21 juni om 07.22 uur gewond bij een aanrijding op de kruising van de Hoge Woerd met de Grote Woerdlaan. Een 41-jarige automobilist kon hem niet ontwijken en de bromfietser sloeg over de motorkap van zijn auto heen. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. Na controle daar mocht hij weer naar huis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Auto op de kop; bestuurder spoorloos
Honselersdijk Agenten kregen dinsdag 22 juni om 00.15 uur de melding van een eenzijdig ongeval op de Nieuweweg. Daar zagen ze tussen de tijdelijke vangrails een auto op zijn dak liggen. Waarschijnlijk was de auto op een schuin stuk de vangrails op gereden en eindigde ongeveer 60 meter verder op zijn kop. De bestuurder was niet meer aanwezig. De brandweer heeft nog voor de zekerheid het water afgezocht, maar vond daar ook niets of niemand. De agenten gingen nog langs bij het adres waar de auto op geregistreerd staat, maar daar bleek dat de eigenaar van de auto daar niet meer woont.

Bromfietsster gewond bij aanrijding
Honselersdijk Een 17-jarige Naaldwijkse raakte maandag 21 juni om 07.40 uur gewond bij een aanrijding op de Nieuweweg. Een 57-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn verklaarde dat hij op zoek was naar een bepaald huisnummer aan de Nieuweweg. Toen hij die gevonden had en rechtsaf het terrein wilde opdraaien, zag hij de Naaldwijkse op haar scooter over het hoofd en reed haar aan. In het ziekenhuis bleek dat zij drie gebroken rugwervels had. De technische ongevallendienst van Politie Haaglanden deed onderzoek naar de aanrijding en de verkeerspolitie maakte proces-verbaal op.

Verkeerscontroles op verzoek
Delft In samenwerking met en op verzoek van de verkeersgroep Tanthof voerde de politie maandag 21 juni een aantal gerichte verkeerscontroles uit. Op de Tanthofdreef passeerden 58 autos een snelheidscontrole, zes automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid lag daar op 75 km/u, terwijl de maximumsnelheid daar op 50 km/u ligt. Hieropvolgend controleerden de agenten op de Derde Werelddreef. Daar ligt de maximumsnelheid op 30 km/u en kregen 20 automobilisten een bekeuring. Ook in de Engelsestraat schreven agenten 24 bekeuringen uit. Dit omdat de Engelsestraat nu eenrichtingsverkeer is.

Brommers botsen
Delft - Bij een botsing tussen twee bromfietsers, maandag 21 juni op de Sportring, raakte één van de brommerrijders gewond. Omstreeks 20.45 uur kwamen de twee. een 17-jarige Hagenaar en een 35-jarige Hagenaar, elkaar tegemoet rijden op de Sportring. Door nog onbekende oorzaak raakte zij elkaar frontaal en kwamen ten val. De 17-jarige werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Man aangehouden na spoor brandstichtingen
Delft - Agenten kregen dinsdag 22 juni omstreeks 02.00 uur de melding dat er op de Spoorsingel een klikobak in brand zou staan. Korte tijd later stond op de Phoenixstraat een container in brand, gevolgd door een grofvuilcontainer op de Oude Delft. Terwijl de brandweer de brandjes bluste, gingen de agenten op zoek naar de brandstichter. Op de Koornmarkt zagen zij een man op de brug staan. Hij stond met zijn rug naar hen toe en liet, op het moment dat hij zich omdraaide, een aansteker vallen. De man, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had geen aannemelijke verklaring voor zijn nachtelijke aanwezigheid in het centrum van Delft. Bij controle van zijn gegevens bleek hij zeven openstaande boetes te hebben. De agenten hielden hem aan, waartegen hij zich verzette. Op weg naar en op het politiebureau bedreigde en beledigde hij de agenten. De recherche onderzoekt de zaak.

Te hard gereden
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen maandag 21 juni omstreeks 11.40 uur een bromfietser met zeer hoge snelheid op het fietspad naast de Middelweg rijden. De agenten lieten de 16-jarige bestuurder stoppen en gaven hem aan het bureau een bekeuring. Omdat de Leidschendammer het originele kentekenbewijs van zijn bromfiets niet bij zich had, bleef zijn voertuig op het bureau. Bij inlevering van de originele papieren mag de jongen zijn bromfiets weer mee naar huis nemen.

Man rijdt door na aanrijding; politie zoekt getuigen Zoetermeer De politie is op zoek naar een scooterrijder die vrijdag 11 juni om 20.25 uur betrokken was bij een aanrijding en vervolgens zonder zich bekend te maken doorreed. Een 65-jarige vrouw uit Zoetermeer reed in haar scootmobiel over de Bosmanhove, toen de scooterrijder haar aan de rechterkant inhaalde en voor haar langs linksaf wilde slaan. Hierbij raakten de scootmobiel en de scooter elkaar en viel de vrouw van haar scootmobiel. De scooterrijder stapte af en gaf de vrouw de schuld van het ongeval. De vrouw vroeg om zijn gegevens, maar die weigerde hij te geven. Een andere persoon ging er daarop vandoor op de scooter en de bestuurder liep weg, de wijk Buytenwegh in. De scooter was zilverkleurig en de bestuurder een man van ongeveer 35 jaar oud. Hij heeft een Zuid-Europeaans of Noord-Afrikaans voorkomen en droeg een zwarte jas met zilveren strepen op de rug en een spijkerbroek. (her)kent u deze man of was u getuige van het ongeval? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.