Gemeente Zijpe


Start Noodfonds in Zijpe
Toetsingscommissie

Dinsdag 22 juni 2010, gaf wethouder Blonk het startschot voor het Noodfonds in Zijpe. Hiermee is het vanaf nu mogelijk voor mensen die in een financiële crisissituatie verkeren, om een bijdrage te krijgen uit het Noodfonds. Deze bijdrage is in de vorm van een renteloze lening.

Â

Het Noodfonds is een samenwerkingsverband tussen de Diaconie, Charitas en gemeente Zijpe. De toetsingscommissie bestaat uit respectievelijk de heer E. Hoogenraad, mevrouw T. Schilder en mevrouw M. Neelen.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Noodfonds, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

* U woont in de gemeente Zijpe

* U bent 18 jaar of ouder

* U heeft geen regeling volgens de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen

* U verkeert in een financiële noodsituatie: u kunt bijvoorbeeld uw primaire levensbehoeften niet meer betalen, of u zit in een onoplosbare schuldsituatie. U loopt het risico dat u wordt afgesloten van nutsvoorzieningen of dat u uw huis wordt uitgezet.

U vraagt de bijdrage aan met behulp van een aanvraagformulier. Dit formulier kunt u verkrijgen bij het Wmo-loket of op www.zijpe.nl onder publiekszaken en dan formulieren. De toetsingscommissie beoordeelt uw aanvraag in principe binnen vijf werkdagen. U ontvangt dan bericht of u in aanmerking komt voor een bijdrage.

Voor meer informatie over het Noodfonds kunt u bellen met mevouw M. Neelen, via 0224 212612.
Â