Ed Nijpels herbenoemd als voorzitter Bosschap

22/06/2010 14:35

Het Bosschap

Bij Koninklijk Besluit van 25 mei 2010 is de heer E. (Ed) Nijpels per 1 juli 2010 herbenoemd als voorzitter van het Bosschap, het bedrijfschap voor bos en natuur, voor nogmaals een periode van twee jaar.

Een belangrijke ontwikkeling in de afgelopen voorzittersperiode is geweest de verbreding van het werkveld van het Bosschap van alleen "bos" naar zowel "bos als natuur". De verbreding is op 18 juni 2010 vastgelegd in een nieuw Instellingsbesluit Bosschap en in de bijbehorende regelgeving van het schap.

De grootste successen door het Bosschap in deze twee jaar zijn behaald op het gebied van waterbeheer, onderzoek en kennis voor bos en natuur, gebruik van groene biomassa, bos- en natuurwetgeving en arbeidsmarkt- en arbeidsvoorziening.

Op het gebied van waterbeheer heeft het Bosschap gezorgd dat de waterschapslasten voor bos- en natuureigenaren zijn verminderd. Tevens heeft het Bosschap gezorgd voor geborgde zetels in het bestuur van een waterschap, die de belangen van natuureigenaren in het waterschapsbestuur behartigen. Op het gebied van kennis bundelt het Bosschap de vragen van de natuureigenaren en zorgt voor structurele oplossingen voor deze vraagstukken.

In het kader van bos- en natuurwetgeving was het Bosschap trekker van zowel de gedragscode Natuur als de gedragscode Bos die in 2009 en 2010 zijn (en zullen) verschijnen en er voor zorgen dat werkzaamheden in bos en natuur zorgvuldig gebeuren.

Voor groene biomassa als energieleverancier is bereikt dat de groene sector in de voornemens met betrekking tot Biobased Economy een positie heeft gekregen.

Bij het Bosschap zijn ca. 1750 boseigenaren met in totaal ca 290.000 ha bos . en ca 340 bosaannemers met een totale omzet van EUR 50-60 miljoen. In totaal zijn in Nederland meer dan 5.000 werknemers direct of indirect betrokken bij de aanleg, het beheer en/of het onderhoud van bos en natuur.





http://www.bosschap.nl/