Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 22-06-2010

Twee chauffeurs gewond na botsing met drie vrachtwagens op A17

ROOSENDAAL: Bij een ernstig verkeersongeval met drie vrachtwagens op de A17 zijn dinsdagmorgen twee vrachtwagenchauffeurs gewond geraakt. Een van hen, een 27-jarige man uit Rozenburg, is in kritieke toestand opgenomen in het Dijkzigt in Rotterdam.

Het ongeval gebeurde kort na 08.30 bij knooppunt De Stok, in de rijrichting Bergen op Zoom. Door filevorming remde een 49-jarige chauffeur uit Krimpen aan de IJssel af, waarna een Engelse
vrachtwagenchauffeur daarachter vermoedelijk ook nog op tijd kon remmen. De chauffeur uit Rozenburg kon de middelste vrachtwagen niet meer ontwijken en knalde frontaal achterop.

Als gevolg van de botsing kwam de Rozenburger bekneld te zitten in zijn totaal verwrongen cabine. Brandweer en ambulancepersoneel, bijgestaan door een arts uit de opgeroepen traumahelikopter, hebben met man en macht gewerkt aan het bevrijden en verzorgen van het slachtoffer. Rond 10.15 uur kon de man uit de cabine worden gehaald en met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn toestand is kritiek. De Engelse vrachtwagenchauffeur is met letsel aan zijn gezicht en schouder naar het Franciscus in Roosendaal gebracht; de chauffeur uit Krimpen aan de IJssel raakte niet gewond.

Rijkswaterstaat sloot de weg direct na het ongeval af, via de
parallelbaan werd het verkeer richting Bergen op Zoom omgeleid. Dat leverde enige verkeershinder op. Aan het begin van de middag kon de snelweg weer worden vrijgeven. Wel moest er een nieuw stuk asfalt worden aangelegd vanwege het beschadigde wegdek.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek naar de exacte toedracht ingesteld.

Twee Bergse jongens geven zich aan na uitzending Bureau Brabant

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond twee jongens van 15 en 16 jaar uit Bergen op Zoom aangehouden. Zij meldden zich op het bureau, nadat zij zichzelf herkend hadden op beelden die in een uitzending van Bureau Brabant werden getoond.

Die beelden kwamen aan bod bij een item over een beroving en
vrijheidsbeneming van een 38-jarige man uit Nieuwendijk. De man werd dinsdagavond 4 mei 2010 in Bergen op Zoom in zijn auto bij een verkeerslicht bedreigd door een man met een vuurwapen die vervolgens instapte. Vervolgens reden ze naar een andere plek waar het slachtoffer moest overstappen in een andere auto. Daarin zaten nog twee mannen. Met zijn vieren reden ze naar een pinautomaat aan het Zonneplein waar de Nieuwendijker gedwongen werd een geldbedrag te pinnen. Daarna werd hij vrijgelaten. De twee jongens die zich gemeld hebben, zijn op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Drietal verdacht van koperdiefstal bij slooppand in Roosendaal

ROOSENDAAL: Twee 20-jarige mannen uit Oudenbosch en Essen en een 22-jarige Roosendaler zijn maandagavond rond 22.45 uur aangehouden wegens koperdiefstal. Agenten reageerden op een melding van een getuige die had gezien dat er koper werd gestolen bij een slooppand aan de Molenstraat. In het pand lagen diverse pakketjes koperleidingen klaar. De man uit Roosendaal verklaarde dat hij toestemming had gekregen van bouwvakkers die op de locatie werken, maar agenten geloofden daar niets van. Het drietal mocht mee naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-06-2010 15:21 | © Regio Midden en West Brabant |