Politie Gelderland-Midden

Overval kapsalon Zevenaar; politie houdt 6 verdachten aan
Publicatiedatum: 22-6-2010 15:35:01

ZEVENAAR - De politie heeft gisteren, maandag 21 juni, een zesde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de gewapende overval op een kapsalon in Zevenaar op 8 juni jl. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Zevenaar. Al eerder hield de politie drie Zevenaarders van 16, 22 en 27 jaar en een Duivenaar van 18 jaar aan. Zij zitten nog vast. Een 29-jarige Zevenaarder die direct na de overval werd aangehouden, is in vrijheid gesteld. Wel is hij nog verdachte in het onderzoek en wordt zijn rol onderzocht.

Op dinsdagavond 8 juni kwamen drie gemaskerde mannen de zaak aan het Rembrandsplein binnen. Onder bedreiging van een steekwapen dwongen zij de twee medewerksters die op dat moment in de zaak aanwezig waren geld af te geven. De daders gingen er vervolgens met een kleine buit vandoor. De slachtoffers bleven ongedeerd.

Aan de hand van getuigenverklaringen wist de politie diezelfde avond drie mannen aan te houden; een 18-jarige Duivenaar en twee mannen uit Zevenaar van 22 en 29 jaar. De 29-jarige Zevenaarder werd enige dagen later weer in vrijheid gesteld. Gaandeweg het onderzoek kwam de politie de andere drie mannen op het spoor. Vier verdachten zijn in bewaring gesteld. De 17-jarige Zevenaarder wordt aanstaande donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt welke rol de zes bij de overval hebben gespeeld.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---