Inschrijving geopend voor de LOF Prijs voor Vakinformatie 2011

22/06/2010 15:45

Nederlands Uitgeversverbond

De inzending voor de jaarlijkse LOF Prijs voor Vakinformatie is van start gegaan.

De LOF Prijs voor Vakinformatie is dé jaarlijkse vakprijs voor uitgevers voor beroep, bedrijf & branche. In 2011 is de jury op zoek naar inspirerende vakprestaties. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een (onderdeel) van een productconcept, een redactionele formule of een bepaalde contentproductie. Maar ook aan een product/marktcombinatie, een serviceconcept, advertentie- of marketingcampagne, een mooie samenwerking, opvallende branding of een slimme app.

De inzendingen worden beoordeeld in drie vakgebieden (uitgeefpropositie, marketing/sales en productuitvoering). Aan de hand van vakmanschap, relevantie voor de doelgroep en de inspiratie voor het vak verwacht de jury in het najaar een shortlist en 5 nominaties te kunnen presenteren die het hart van vak- en professionele uitgevers sneller doen kloppen.

De nieuwe juryvoorzitter Lize Alink over LOF 2011: "Ik verwacht verrassende en inspirerende inzendingen. Juist door vak- en wetenschappelijke uitgevers wordt veel geëxperimenteerd en geïnnoveerd. De vakinformatieve uitgeefsector is veel spannender dan zichtbaar is. Met de LOF Prijs willen we laten zien met hoeveel plezier en trots er wordt gewerkt aan al die professioneel gemaakte uitgeefproducten. Juist nu, ondanks de crisis. Met de LOF Prijs willen we in 2011 de dagelijkse wow!factor van de prestaties in onze branche laten zien. Vakuitgevers moeten massaal hun werk op de kaart zetten, ook al kan er maar 1 winnaar zijn. Ook door zelfstandige en kleine uitgeverijen omdat vooral zij met weinig middelen een graad van vakmanschap bereiken die absoluut de aandacht van collega's, gebruikers en adverteerders verdient."

Aan de LOF Prijs voor Vakinformatie 2011 is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

Bij de Groep UVW zijn ongeveer honderd uitgeverijen aangesloten. Ook niet-leden kunnen naar de LOF Prijs van de Groep UVW van het Nederlands Uitgeversverbond meedingen.

De jurering is in handen van deskundige en onafhankelijke vakjury's:

Uitgeefpropositie: Wim Raaijen, hoofdredacteur van Petrochem en Biochem en directeur van Industrielinqs pers en platform; Klaas de Boer, directeur Amerstone en directeur bij uitgeverij Terra Lannoo.

Marketing/sales: Michael Dam, directeur Marketingleague; Frank Iwema, Publishing Manager en eigenaar Residenz.

Productuitvoering: Alex Beishuizen, hoofdredacteur van Computable; Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact, winnaar van de LOF Prijs voor Vakinformatie 2010.

Lize Alink, zelfstandig adviseur redactionele strategie en ontwikkeling, is de voorzitter eindjury.

De uitreiking van de LOF Prijs voor Vakinformatie 2011 vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap op maandagmiddag 31 januari 2011 in de Hermitage in Amsterdam.

De LOF Prijs voor Vakinformatie is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Lucas-Ooms Fonds en de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) van het Nederlands Uitgeversverbond.

De inzendtermijn sluit op dinsdag 15 september 2010.





http://www.lofprijs.nl