Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 22-06-2010

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: De politie zag dinsdag even na 02.00 uur een auto rijden op de Hoevenseweg. De bestuurder slingerde en reed te hard. De agenten gaven hem een stopteken. Bij het afnemen met een blaastest bleek dat de 56-jarige man uit Etten-Leur teveel had gedronken. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek hier een uitslag van 680 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Verwarde man bedreigt vrouw met mes

BREDA: De politie kreeg maandag om 21.15 uur melding van bedreiging in de Zwijnsbergenstraat. Een vrouw zou hier worden bedreigd door een man die in psychische nood verkeerde. Bij aankomst bleek het slachtoffer een 28-jarige vrouw uit Teteringen te zijn. De man zou zijn weggereden in een auto. De man werd in de Zwijnsbergenstraat aangehouden, nadat de agenten de man in zijn auto zagen rijden, hem een stukje achtervolde en hem klem probeerden te rijden. De agenten voelden zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken bij zijn aanhouding. In zijn auto werden meerdere messen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
De vrouw verklaarde tegenover de politie dat de man haar in paniek had opgebeld en hij erg in de war was. Ze ging naar hem toe om hem te helpen. Toen ze in zijn woning was herkende hij haar op enig moment niet meer en bedreigde haar met een mes. Ze vluchtte en sprong in de auto. De man sprong hierop in zijn auto en achtervolgde haar. De 34-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie nam contact op met de crisisdienst voor beoordeling van de verdachte. Voor de gedupeerde, die geen aangifte wilde doen, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Hennepstekkerij in bedrijfspand aangetroffen

PRINSENBEEK: De politie trof dinsdag aan de hand van een melding via M. een hennepstekkerij aan. In het bedrijfspand werden ruim 10.000 hennepstekken en 280 volwassen hennepplanten met bijbehorende
kweekapparatuur aangetroffen. De stekkerij is geruimd en de planten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. Ook kwam de
energiemaatschappij ter plaatse voor het afsluiten van de stroom, aangezien hier sprake was van diefstal van stroom. De 57-jarige huurster van het pand is aangehouden. Zij verklaarde dat ze het pand op haar beurt weer had verhuurd aan een derde persoon. Ze zou dan ook geen eigenaar zijn van de stekkerij.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-06-2010 15:36 | © Regio Midden en West Brabant |