Brabantse ondernemers nemen afscheid van de crisis

22/06/2010 16:07

Bureau & Zo

Meer dan 150 ondernemers kwamen gisteren naar het Tilburgse Willem II stadion om samen een vuist te maken tegen de huidige crisis. Ze waren er op uitnodiging van Ingrid van Ierland van Bureau & zo Marketing.Communicatie uit Eindhoven. In januari van dit jaar startte het bureau een 'netwerk van ondernemers die vooruit willen' dat de afgelopen maanden in rap tempo groeide tot een club van ruim 450. 'Klaar met de Crisis' is de toepasselijke naam van het initiatief, dat gisteren onder leiding van Hans van Breukelen en cabaretière Karen Bruers een voorlopig hoogtepunt beleefde.

Onder het motto 'handel en wandel' konden de bezoekers in drie sessies van 25 minuten heel gericht op zoek naar business. Centraal stond daarbij de vraag: 'waar heb je nu behoefte aan?' Bemiddelaars van BDO hielpen de bezoekers om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Iedere keer dat dit lukte, klonk luid getoeter. En er werd heel wat afgetoeterd in het Willem II stadion, waar de meest uiteenlopende matches werden gemaakt. Zo kwam Volvo-dealer Van Roosmalen in contact met een outplacementbureau dat een goede verkoper bemiddelt en ruilde internetbureau FullWebService een nieuwe website tegen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan. "Er zijn tientallen van dit soort deals gesloten", blikt Ingrid enthousiast terug.

Klaar met de Crisis gaat door

Na het zakendoen, waren er ook nog inspirerende woorden. Van managementgoeroe Remco Claassen in dit geval, die niet alleen op de nodige bijval kon rekenen voor zijn 'serieuze' boodschap over passie en ondernemerschap, maar ook nog regelmatig de lachers op zijn hand kreeg. Het laatste woord was aan Ingrid van Ierland zelf die beloofde dat Bureau & zo in elk geval doorgaat met dit initiatief dat op zoveel steun mag rekenen uit ondernemend Brabant. "maar het woord crisis willen we niet meer horen!"

Ondernemers bij elkaar brengen

Klaar met de Crisis is een initiatief van Bureau & zo Marketing.Communicatie uit Eindhoven. dat een half jaar geleden besloot dat er een eind moest komen aan de stroom negatieve berichten uit ondernemersland. "Want van bij de pakken neerzitten is nog nooit een ondernemer wijzer geworden", vat Ingrid van Ierland samen. Het netwerk telt intussen meer dan 450 ondernemers uit alle hoeken en gaten van het Brabantse zakenleven. "Wat deze ondernemers bindt, is dat ze de schouders eronder zetten om de crisis te overwinnen". Dat het gaat lukken, daar twijfelt ze niet aan, want zoals ze de afgelopen maanden al vaker heeft gezegd: "Als je ondernemers bij elkaar brengt, dan rolt er altijd business uit". Wie zich aan wil sluiten, kan terecht op de site: www.klaarmetdecrisis.nu

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.klaarmetdecrisis.nu


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (