Koninklijk Horeca Nederland

ook duurzame vis op de kaart!

Persbericht 22 juni 2010
Sectorvoorzitter KHN Restaurants Bianchi ook MSC gecertificeerd Zet ook duurzame vis op de kaart!
Amsterdam, 22 juni 2010 - Gisteren heeft de demissionair minister van LNV, Gerda Verburg het MSC certificaat uitgereikt aan Gijsbert Bianchi, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Met het certificaat neemt de sectorvoorzitter Restaurants met zijn restaurant Zuid Zeeland in Amsterdam deel aan de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Als onderdeel van de campagne, heeft restaurant Zuid Zeeland ook de MSC certificering doorlopen om zijn duurzame werkwijze in het restaurant nog eens extra te benadrukken.

Online assessment

Duurzame vis op de kaart Zuid Zeeland werkt in haar restaurant al met veel duurzame en biologische producten om de gasten een verantwoorde keuze te laten maken. MSC certificering is een extra bevestiging om te laten zien dat zij als restaurant het verschil kunnen maken. De certificering van restaurant Zuid Zeeland verliep via het nieuwe online assessment systeem van MSC om de certificeringprocedure voor de individuele restaurants sneller te laten verlopen en daarmee kostenbesparend te werken voor de horecaondernemers.

Duurzame vis op de kaart

De campagne 'Duurzame vis op de kaart' is in januari van start gegaan tijdens de Horecava. Met als doel horecagelegenheden te stimuleren meer duurzame vis op de kaart te zetten. New York Pizza sloot zich als eerste aan bij de campagne.

De MSC-gecertificeerde horecabedrijven:

* Slot Zeist en Hotel Theater Figi in Zeist
* 't Feithuis in Groningen

* Te Pas in Amsterdam,

* Fifteen in Amsterdam,

* Hotel Veldenbos in Nunspeet,

* Restaurant De Parel van Vreeswijk in Nieuwegein
* Restaurant Zuid Zeeland in Amsterdam

* New York Pizza