Gemeente Kampen

Hanzewijk

College steunt uitwerking plannen rondom wijkwinkelcentrum Hanzewijk

22-06-2010
DeltaWonen wil in de Hanzewijk een toekomstgericht wijkwinkelcentrum realiseren. Het college wil hier graag aan meewerken. Dit betekent dat deltaWonen nu door kan met de planvorming van de realisatie van een wijkwinkelcentrum in de Hanzewijk. Dit besluit werd genomen naar aanleiding van conclusies uit het door de gemeente Kampen opgestelde rapport `Kampen, ontwikkelingsmogelijkheden buurt- en wijkwinkelcentra'.

Ook op andere locaties in Kampen zijn er initiatieven aan de orde waar detailhandel in de planvorming is opgenomen. Het gaat dan onder andere om de locaties Stationslocatie en Centrum IJsselmuiden (Slenke Es).

Om een goed kader te hebben voor de beoordeling van de verschillende initiatieven heeft de gemeente Kampen het rapport `Kampen, ontwikkelingsmogelijkheden buurt- en wijkwinkelcentra' opgesteld. Het betreft hier een uitwerking en een actualisatie van de detailhandelstructuurvisie uit 2007. In dit rapport gaat het met name om toekomstige ontwikkelingen ten aanzien van boodschappen in de dagelijkse sector.

In het rapport worden de initiatieven in Kampen beoordeeld en worden twee scenario's beschreven die voor de toekomstige ontwikkeling van buurt- en wijkwinkelcentra in Kampen aan de orde zijn. Het gaat om:
1. vier redelijk gelijkwaardige buurtcentra vooral buurtverzorgend in combinatie met de huidige supermarkten verspreid in de stad;
2. sterke wijkcentra (Hanzewijk, Stationslocatie, Binnenstad, Slenke Es) met een wijkverzorgende functie, aangevuld met kleine buurtcentra. Dit in combinatie met een heroriëntatie op de huidige supermarkten verspreid in de stad.

In het rapport wordt de voorkeur uitgesproken voor het tweede scenario. Om die reden heeft het college de steun uitgesproken aan deltaWonen voor verdere planvorming in de Hanzewijk.

Het rapport moet nog aan de raad ter vaststelling worden aangeboden. Voordat dit plaatsvindt, wordt het rapport nog ter visie gelegd en kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |