Provincie Utrecht

Utrechtse publiekstrekkers met evenementen

Utrechtse publiekstrekkers die zorgen voor meer bezoek aan de provincie en meer economische spin off. Om dat te bereiken ondersteunt de provincie een serie bijzondere evenementen op het gebied van cultuur, toerisme en sport. Het Zomerfestival van Kasteel de Haar en de United Jeugd Cup kunnen om deze reden rekenen op een provinciale bijdrage van 100.000 euro.

Sinds 2009 organiseert Kasteel de Haar het Zomerfestival. Tijdens dit festival zet de Haar de deuren open voor een breed publiek met een uitgebreid cultureel programma in kasteel, park en tuinen. De eerste editie in 2009 was een succes. Ook de gemeente Utrecht subsidieert dit evenement.

United Jeugd Cup
De United Jeugd Cup is een jaarlijks terugkerend internationaal voetbalevenement voor jongens van 12 jaar. Eind augustus 2010 wordt het lustrum gevierd van deze jaarlijkse match tussen jonge talenten. Er zijn veel voetbalevenementen voor de jeugd. De doelstelling van de organisatie is om in 2010 met het UJC hét internationale D-voetbalevenement van Nederland te zijn. De organisatie kan rekenen op ambassadeurs als de Utrechtse voetballer Wesley Sneijder.