Ilja Gort schrijft Nieuwe Wijnsurvivalgids

22/06/2010 16:44

Chateau de la Garde B.V.

In 2005 publiceerde wijnboer en ch(aa)teau-eigenaar Ilja Gort zijn Wijnsurvivalboek. Het boek joeg een schok door de stoffige wijnwereld, was door allerlei omstandigheden niet meer leverbaar en groeide uit tot het cultboek van de wijnliteratuur. Gort herschreef zijn survivalboek volledig en vulde het aan met dwarse wijntips en onthullingen uit de achterkamers van de wijnhandel.

Met deze 'Nieuwe Wijnsurvivalgids' zet Gort zijn strijd voort: 'Geen poeha, maar genieten', vindt hij, 'Wijn is voor iedereen. Wijn is om plezier mee te hebben. Veel mensen hebben wijnangst. Hoe ga ik zo'n dubbeldikke wijnkaart te lijf? Wat zeg ik tegen een lastige ober? Wat doe ik als een wijn 'kurk' heeft? Natuurlijk, er bestaan grotere zorgen, maar wijnangst is een reëel probleem, waar menigeen niet voor uit durft te komen. En dat is jammer,' besluit Gort, 'Want de kwaliteit van de wijn is de laatste vijf jaar sterk verbeterd en er is enorm veel te genieten. Als je maar durft.'

Ilja Gort, bekend van de La Tulipe-wijnen, schreef eerder Leven als Gort in Frankrijk en Overleven als Gort in Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek, Het Merlot Mysterie, Slurp! en samen met Sterrenchef Jonnie Boer 'Met Gort de Boer op'.

Einde persbericht

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.slurp.nu