Oranjefonds



Project van de week: Dorpscentrum 't Haantje

t Haantje is een dorp van 275 inwoners in de gemeente Coevorden. Het vijftig jaar oude dorpscentrum wordt intensief gebruikt en is de spil van het sociale leven in het dorp. Een deel van de inboedel stamt nog uit begin jaren zestig en is hard aan vervanging toe. Het Oranje Fonds levert een bijdrage aan de renovatie van EUR 25.000,- verspreid over drie jaar.

Dorpscentrum t Haantje is de enige gemeenschapsvoorziening in het dorp. Ondanks dat er verder geen winkels of voorzieningen in het dorp aanwezig zijn, tiert het verenigingsleven er welig. Zo is er een voetbalvereniging met 50 leden, een vrouwenvereniging, een toneelclub, kaart- en koersbalclub, een countrydans club en een activiteitencommissie/feestcommissie. Vanwege de ledentallen van de diverse verenigingen is duidelijk dat elke inwoner aan minstens één club deelneemt. Het dorpshuis wordt ook volledig door enthousiaste vrijwilligers bestierd en onderhouden.

Op vele punten is een renovatie van dorpscentrum t Haantje dringend noodzakelijk. Zo stammen de keuken, de verlichtingsarmaturen en de toneelgordijnen uit 1962. Ook is de cv-ketel sterk verouderd. Men heeft de gemeente en de provincie benaderd en daarnaast een groot aantal fondsen aangeschreven. Zelf brengt men ook nog een kleine bijdrage in. Mede dankzij de steun van het Oranje Fonds komt het gebouw weer op orde en kan men weer vele jaren vooruit.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week
>