Waterschap Groot Salland

Jan-Willem Brouwer (17) afgevaardigde Groot Salland in nationaal jeugdbestuur

Laatste wijziging: 22 juni 2010

Jan-Willem Brouwer (17) uit Genemuiden is de jeugdbestuurder van het Waterschap Groot Salland. Op 24 juni wordt hij geïntroduceerd aan het Algemeen Bestuur. Hij vertegenwoordigt Groot Salland in het eerste nationale jeugdwaterschapsbestuur dat aan de slag gaat met de volgende opdracht: het schrijven van een manifest waarin zij aangeven hoe de waterschappen jongeren het beste kunnen bereiken met hun boodschap. Het jeugdbestuur overhandigt dit manifest op 1 november officieel aan de Unie van Waterschappen, tijdens de jaarlijkse waterschapsdag.

Het jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Wand hoewel Nederland wereldwijd bekend staat als waterkennisland, is de kennis over dit onderwerp onder middelbare scholieren zeer beperkt. De waterschappen vinden dat jammer. Niet alleen hebben de beslissingen die zij nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen klaar voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland en in de rest van de wereld.

Gedrevenheid
Het jeugdwaterschapsbestuur is het nationale vervolg op de jeugddijkgraaf die Hoogheemraadschap Delfland in 2009 heeft benoemd, de 17-jarige Laura Pierik uit Den Haag. Zij krijgt nu haar eerste echte bestuur en Jan-Willem Brouwer is één van de leden. Jan-Willem zit in 4-havo van de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen. Hij is door Groot Salland uitgekozen vanwege zijn interesse in water en zijn gedrevenheid dit te delen met zijn leeftijdgenoten.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl