Gemeente Helmond


Dienstverlening positief beoordeeld

De telefonische dienstverlening van gemeente Helmond scoort gemiddeld een 8,1. Ook de digitale dienstverlening wordt met een 8,1 goed beoordeeld.

Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek onder 171 mensen. Zij geven de telefonische dienstverlening van de Stadswinkel gemiddeld een 8,1. De medewerkers van het Klant Contact Centrum worden nog beter beoordeeld. Zij krijgen gemiddeld een 8,3. Eerder al kreeg de Stadswinkel zelf een goed rapportcijfer: 7,9.

Eerste aanspreekpunt

Gemeente Helmond heeft het onderzoek gehouden, omdat zij in de afgelopen jaren haar telefonische dienstverlening flink heeft doorontwikkeld. De gemeente wilde graag weten hoe de inwoners van Helmond hier tegenaan kijken. Vroeger werkte de gemeente met telefonistes. Zij namen de telefoon op en verbonden direct door met een medewerker van een vakafdeling. Dit is inmiddels niet meer zo. Het eerste aanspreekpunt voor de burger is nu de Stadswinkel. Dat geldt zowel voor het fysieke contact aan de balies, de telefoon, als digitaal via het Digitaal Loket.

Direct antwoord

Het Klant Contact Centrum de telefooncentrale van de Stadswinkel krijgt jaarlijks ongeveer 120.000 telefoontjes binnen. Bijna de helft - 47% - van deze telefoontjes wordt door de medewerkers van het Klant Contact Centrum direct beantwoord. Doorverbinden is dan niet nodig. In de andere gevallen wordt wel nog doorverbonden. Uit het klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat vrijwel niemand nog meerdere keren hoeft te worden doorverbonden, iets dat vaak irritatie oplevert.
* Lees meer over de positieve beoordeling van de dienstverlening