Orionstraat is de Mooiste WK-Straat van Amsterdam

22/06/2010 18:20

Buurtleven.nl BV

Amsterdam, 22 juni 2010 - De Orionstraat in Amsterdam Noord is de Mooiste WK-Straat van Amsterdam. Dat heeft de jury onder leiding van Mari van der Ven vanmiddag beslist. "De Orionstraat viel op doordat alles er zeer strak en tot in de puntjes verzorgd uitziet."

De jury bestond naast stylist Mari van der Ven uit de Amsterdamse zanger Barry van Vliet en musicalster Jorge Verkroost. De jury: "Alle straten waren prachtig. We zijn onder de indruk van de inzet, de betrokkenheid en de originaliteit."

De jury bezocht vanochtend de Walcherenstraat, de Vlielandstraat en de Orionstraat. De 3 straten (allemaal in Amsterdam Noord) hadden de meeste stemmen gekregen van de bezoekers van Buurtleven.nl. In totaal deden 10 straten mee aan de verkiezing. Van deze 10 straten kwamen er 9 uit Amsterdam Noord en 1 uit Osdorp (Nieuw-West).

De jury was onder de indruk van de 3 versierde straten. Barry van Vliet: "Het was moeilijker dan verwacht. Al die mensen hebben er gewoon heel veel tijd aan besteed en heel veel geld in gestopt. Dan moet je echt wel gek zijn van het Nederlandse voetbal als je dat doet natuurlijk." Mari van der Ven lette tijdens het bezoek onder andere op de aankleding van de afzonderlijke huizen, de uitstraling van de hele straat, de originaliteit en de WK saamhorigheid in de straat.

De Orionstraat kwam als winnaar uit de bus. "Alles is tot in de puntjes verzorgd. En alles ziet er zeer strak uit. Van de kaarsrechte vlaggetjes tot de geweldige oranje lopers. En van de tuinkabouter tot het versierde vogelhuisje en de ingepakte lantaarnpalen. De naam van de straat is tijdelijk veranderd in Oranjestraat. Het hele huizenblok is bij de oranje versieringen betrokken, geen enkel huis valt erbuiten. De gezamenlijke inspanning en de betrokkenheid van de buurt, in combinatie met de originaliteit en de uitvoering maakt deze straat de Mooiste WK-Straat van Amsterdam."

Brenda en Michel Kooijman zijn de initiatiefnemers van de versieringen in de Orionstraat en hebben hun straat genomineerd op Buurtleven.nl. Ze zijn erg blij met de uitslag van de verkiezing. "Ik ben een oranjefan. Ik vind het leuk als het leeft. Ook als ik het bij andere zie," vertelt Brenda. Trots is ze op haar straat die er netjes bij staat. Over de versieringen hebben ze goed nagedacht. Alles past bij elkaar en ze hebben het op elkaar afgestemd. " Ook de vlaggetjes moeten recht hangen," vindt Brenda.

De Orionstraat wint een geheel verzorgd straatfeest tijdens de wedstrijd Nederland-Kameroen van aanstaande donderdag. Om 20.00 uur opent Mari van der Ven het feest, waarna de bewoners van de Mooiste Straat van Amsterdam kunnen genieten van een Zuid-Afrikaanse barbecue.

De verkiezing van de Mooiste WK-Straat van Amsterdam is een initiatief van de Amsterdamse website Buurtleven.nl. Buurtleven.nl is dé plek voor je eigen buurt. Op Buurtleven.nl blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de Amsterdamse buurten. En maak je makkelijk contact met je buren. www.buurtleven.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.buurtleven.nl/wk