Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Financiële gevolgen verkoop gronden Staatsbosbeheer

22 juni 2010 - kamerstuk

Kamerbrief waarin minister Verburg zegt dat de Waddengemeenten en Staatsbosbeheer werken aan een inventarisatie van gronden die voor verkoop in aanmerking komen. Zij informeert later over de financiële gevolgen.

Geachte Voorzitter,

In haar brief van 18 juni 2010 (2010Z09539/2010D25941) stelt de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van uw Kamer mij een aantal aanvullende vragen met betrekking tot de verkoop van gronden door Staatsbosbeheer.
De eerste drie vragen betreffen de financiële gevolgen van verkoop van gronden van Staatsbosbeheer. Op dit moment werken de Waddengemeenten en Staatsbosbeheer aan een inventarisatie van de gronden die voor verkoop in aanmerking komen. Zolang deze inventarisatie niet is afgerond en er geen lijst is samengesteld waar de partijen overeenstemming over hebben, kan geen inschatting worden gegeven van de financiële gevolgen. Zodra de inventarisatie is afgerond en er overeenstemming is bereikt over de overdracht van grond, zal ik u nader informeren over de financiële gevolgen hiervan. Bij deze gelegenheid zal ik u eveneens informeren over de voorwaarden, waaronder Staatsbosbeheer de gronden destijds in haar bezit heeft gekregen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg