Ingezonden persbericht


ONDER EMBARGO TOT 22/06/2010 15u15:

Rampoefening "Flying Escape": Luchthaven Antwerpen in vuur en vlam

22 juni 2010 - 14u30 - Luchthaven Antwerpen

----------

Een vliegtuig draait proef en vat vuur. Een tweede vliegtuig kan nog net op tijd stoppen, maar de passagiers aan boord moeten geëvacueerd worden. Dat is het scenario voor de provinciale rampoefening "Flying Escape" van 22 juni 2010 in de luchthaven van Antwerpen. Vijftig figuranten nemen de rol van slachtoffer op zich, waaronder een vijftiental leerlingen van het 7de jaar veiligheid van het Sint-Norbertusinstituut Antwerpen.

Tijdens deze grootschalige rampoefening zal voornamelijk de samenwerking tussen luchthaven, overheid en hulpdiensten getest worden. Na een grondige evaluatie van de oefening worden de procedures, zoals vastgelegd in de noodplannen, bijgestuurd waar nodig.

De oefening wordt georganiseerd door de Luchthaven van Antwerpen, de dienst noodplanning van de provincie Antwerpen en stad Antwerpen. Deelnemers aan de rampoefening zijn: gouverneur Cathy Berx, burgemeester Patrick Janssens, dienst noodplanning provincie Antwerpen, stad Antwerpen, Luchthaven Antwerpen, Cityjet/VLM en de verschillende hulpdiensten werkzaam in stad Antwerpen, Wommelgem, Edegem, Mortsel en Borsbeek.

Programma
14u30:
Toelichting door luchthavencommandant Wim Verbist (GSM 0491 12 72 58) Mogelijkheid tot interviewen van gouverneur Cathy Berx

Begeleiding pers naar crashzone
15u15:
Start rampoefening: beelden kunnen gemaakt worden onder begeleiding van Magda Van Holsbeeck

Praktische info
wanneer:
22 juni 2010 om 14u30
Pers mag het terrein betreden onder begeleiding, gelieve u op tijd aan te melden aan de check-in zone van de luchthaven waar:
Luchthaven Antwerpen (Check-in Zone), Luchthavenlei, Antwerpen (Deurne)