Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T 18-06-2010
------------------------------

MEMPHIS MANIACS (NL) DOET VOORPROGRAMMA FICTION PLANE IN LONDEN

Fiction Plane zanger/bassist Joe Sumner speelt als invaller mee bij Nederlandse mash-up band

De Nederlandse band MEMPHIS MANIACS zal op dinsdag 22 juni in de Hoxton Square Bar het voorprogramma verzorgen voor de succesvolle Britse band Fiction Plane tijdens een optreden in de Britse hoofdstad. Het powerrock trio Fiction Plane is onder andere bekend om hun hit "Two Sisters" en (tegen wil en dank) het feit dat zanger Joe Sumner de zoon is van Gordon Matthew Thomas Sumner, beter bekend als Sting.

Fiction Plane zag de Nederlandse live mash-up band na hun eigen optreden op Paaspop Schijndel 2008 aan het werk en was zo onder de indruk dat ze aangaven graag een keer te willen samenwerken. Dit resulteerde in een succesvol optreden van de Memphis Maniacs als support act in een uitverkocht Paradiso, december 2008. Door de kolkende en massaal dansende massa was het niet te merken dat het hier om een voorprogramma ging en ook Fiction Plane zelf was razend enthousiast. De beide bands raakten bevriend waardoor de Memphis Maniacs nu is uitgenodigd om in Londen te komen optreden. Omdat de bassist van de Memphis Maniacs verhinderd is, zal Joe Sumner als invalbassist met hen meespelen.

Memphis Maniacs is vergelijkbaar met 2manydjs, maar dan met live muzikanten. Tijdens hun energieke show spelen ze mash-ups waarbij extreme combinaties van genres (Chemical Brothers vs the Kinks vs S-Express, AC/DC vs Paul Elstak vs A-Ha, Bon Jovi vs Daft Punk vs Queens of the Stone Age) niet worden geschuwd, maar worden omgesmolten tot intens rockende dansvloer knallers. De band heeft sinds 2006 een paar honderd optredens op haar naam staan en speelde op festivals als Paaspop Schijndel, Oerol, Dauwpop, Lowlands (Magneetbar), Zwarte Cross, meerdere bevrijdingsfestivals en diverse poppodia.

De Hoxton Square Bar is een relatief kleine, maar toonaangevende Londense live club waar onlangs nog bands als Vampire Weekend, Major Lazer, Miike Snow, The Hives, Fleet Foxes, en Adam Freeland optraden.

(einde bericht)

-------------------

voor meer informatie:

www.memphismaniacs.com

MEMPHIS MANIACS live:

@ Mezz, Breda (2010) www.youtube.com/watch?v=qCwZfql7CpE

@ Paradiso, Amsterdam (2008) www.youtube.com/watch?v=gW1A7WettU0

Memphis Maniacs on Facebook

www.fictionplane.com/

www.hoxtonsquarebar.com




Ingezonden persbericht