Gemeente Brielle



1
Persbericht
Brielle, 21 juni 2010
Nummer: 1032

Brielle kijkt terug op geslaagd jubileum-weekend

Drie dagen lang was Brielle in Tsjechische sferen. Afgelopen weekend (18 tot en met 20 juni) werd gevierd dat Brielle al 25 jaar een zusterstadband heeft met het Tsjechische Havlíèkùv Brod. Afgelopen weekend was gevuld met tal van activiteiten van Nederlands-Tsjechische aard.
Vrijdagavond vond de officiële feestelijke opening plaats in het stadhuis. Burgemeester Betty van Viegen van Brielle en loco-burgemeester Libor Honzarek van Havlíèkùv Brod haalden samen herinneringen op aan 25 jaar hechte vriendschap tussen de inwoners van de twee steden. Op zaterdag 19 juni zorgden een Nederlands-Tsjechische markt en de opening van de kunstexpositie voor een 'Brodse' sfeer. Zaterdag was er onder andere een sportmiddag in Sportcomplex Dukdalf en kregen de gasten een koudbuffet aangeboden in de BRES met aansluitend een reünie. De afsluiting op zondag stond in het teken van muzikale uitwisseling. Die middag gaven muzikanten uit Brielle en Brod 'acte de présence' in het BREStheater. Brielle ontving zo'n 200 gasten uit Havlíèkùv Brod om samen met de Briellenaren dit jubileum te vieren. Zo ontvingen zij 'Brodse' gemeentebestuurders, scholieren, kunstenaars en docenten om met elkaar de 25-jarige band te benadrukken.
Vermoeid maar voldaan werden de Tjechische gasten zondag uitgezwaaid, terugkijkend op een zeer geslaagd jubileum-weekend.

2
Foto bijlage 1:
Burgemeester Betty van Viegen van Brielle en
loco-burgemeester Libor Honzarek van Havlíèkùv
Brod en Kees Haanstra van het Brielle/Havlíèkùv
Brod-comité (foto: Corrie Engelblik).
Foto bijlage 2:
De Nederlands-Tsjechische markt (foto vanuit
Tjechische gastengroep).