Amsterdam Airport Schiphol

Ad Rutten voor tweede termijn gekozen tot voorzitter ACI Europe

Ad Rutten, Executive President & COO van Schiphol Group is tijdens het jaarcongres van ACI Europe, de brancheorganisatie voor Europese luchthavens, voor een tweede termijn herkozen tot voorzitter van de organisatie.

"Ik voel mij vereerd dat ik deze functie nog een jaar mag vervullen. Met de gevolgen van de vulkanische aswolken en de wereldwijde recessie is verandering in de Europese luchtvaart-sector noodzakelijk gebleken. We staan nu voor de belangrijke uitdaging om de weg die we in Europa zijn ingeslagen voort te zetten. Inzet voor een gelijk speelveld ten aanzien van regelgeving en security voor alle Europese luchthavens en het versterken van luchthavencapaciteit met nog meer aandacht voor het milieu zijn onze belangrijkste prioriteiten", aldus Ad Rutten.

ACI Europe

ACI EUROPE is de Europese tak van Airports Council International (ACI), de enige wereldwijde brancheorganisatie voor luchthavenbedrijven. ACI EUROPE vertegenwoordigt 440 luchthavens in 45 landen. Deze luchthavens zorgen voor afhandeling van 90% van het Europese vrachtvervoer door de lucht en verwelkomen jaarlijks bijna 1,5 miljard passagiers.