Gemeente Zijpe


Dymphe Molenaar Koninklijk onderscheiden
Loco burgemeester Marees spelt de koninklijke onderscheiding op bij Dymphe Molenaar

Al vele jaren is de familie Molenaar uit Callantsoog fokgastgezin voor KNGF geleide honden. Met name Dymphe Molenaar voedt aspirant-geleidehonden op. Dit doet zij al vanaf 1988. Tot nu toe heeft zij zoân tien pups opgevoed tot geleidehond, wat een tijdsbeslag met zich meebrengt van 70 uur per week.

Sinds 2007 heeft zij ook nog een moederhond in huis, die inmiddels al twee nesten heeft voortgebracht. Daarnaast is zij ook vrijwilliger bij Tafeltje Dekje en rijdt zij de Seniorenbus. Kortom; een vrijwilliger pur sang.

Geleide hond

Op maandag 21 juni 2010 was zij uitgenodigd op het hoofdkantoor van de stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds in Amstelveen. Daar bleek al snel dat zij, samen met nog vier andere dames, een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen. Nadat Ellen Greve, directeur van de KNGF, een ieder had welkom geheten, startte burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen met het uitreiken van een onderscheiding aan een vrijwilliger uit zijn gemeente. Daarna was het de beurt aan loco-burgemeester van Zijpe Piet Marees. Hij sprak Dymphe Molenaar toe en speldde haar de versierselen op, die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hierna werden nog drie vrijwilligers Koninklijk onderscheiden uit de gemeenten Amersfoort, Heiloo en Sint Michielsgestel. Decorandi Â