Gemeente Bronckhorst
---


Brandweer Bronckhorst start actie Wichelroede

De maanden juli en augustus staan bij de brandweer Bronckhorst in het teken van de actie Wichelroede. Gedurende deze periode gaan de brandweervrijwilligers op zoek naar defecte of moeilijk bereikbare bluswatervoorzieningen. Niet alleen de brandkranen in straten, maar ook de speciaal geboorde putten in het buitengebied worden gecontroleerd. In geval van brand moeten deze voorzieningen snel kunnen worden gevonden en gebruikt. In de praktijk blijkt echter de toegankelijkheid te wensen over te laten. De putten of kranen zijn bijvoorbeeld onder het zand verdwenen of geheel begroeid.

Voor deze actie doet de brandweer ook een beroep op de locale kennis van inwoners. Wie een verzakte of slecht aangegeven put of stukgereden brandkraan kent of een verdwenen aanwijspaaltje, vraagt de brandweer dit te melden. Of wellicht heeft iemand een puls of put bij hun woning of bedrijf die de brandweer kan gebruiken. Laat het de brandweer weten door te bellen met (0575) 75 02 50 of e.mail brandweer@bronckhorst.nl Voor meer informatie kunt u terecht op www.brandweerbronckhorst.nl. Goede bluswatervoorzieningen in Bronckhorst, zijn in ieders belang!

Hengelo (Gld), 22 juni 2010

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --