Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gerla nieuwe voorzitter DUFAS

Den Haag, 22 juli 2010 - Paul Gerla, directievoorzitter van Kempen Capital Management, is per 20 mei benoemd tot voorzitter van de Dutch Fund and Asset Management Association ('DUFAS'). Hij was al sinds eind mei 2008 lid van het DUFAS-bestuur. Hij gaat deze taak uitvoeren naast zijn werk bij Kempen & Co.

DUFAS werd begin 2003 opgericht door een achttal vermogensbeheerders. DUFAS vertegenwoordigt inmiddels meer dan 95% van de Nederlandse asset management industrie, gemeten in termen van 'assets under management'.

DUFAS richt zich primair op het bevorderen van een optimaal vestigingsklimaat voor investment managers in Nederland. Naast het bevorderen van een goede 'regulatory infrastructuur', ligt het accent daarbij sterk op het realiseren van nieuwe 'business opportunities' op de Europese markt en daarbuiten voor assets managers die vanuit Nederland opereren.

Een tweede belangrijke doelstelling voor onze belangenbehartiging vormt het bewerkstelligen van een level playing field voor een vrij aanbod van beleggingsproducten en vermogensbeheerdiensten binnen de gehele Europese Unie. De verschillende aanbieders op deze markt dienen onderling over gelijke rechten te beschikken.

(EINDE BERICHT)