Ingezonden persbericht


-Persbericht-

22 juni 2010

Unterwegs

Istanbul laatste bestemming Trekhaak Gezocht 2010!

Terwijl heel Nederland uitkijkt naar de wedstrijd Nederland-Kameroen, kijken twee Nederlandse kunstenaars uit naar Europeanen die hun en een caravan een lift kunnen geven richting Istanbul!

Eind juni hopen Tjerk Ridder en Peter Bijl, twee Utrechtse kunstenaars, en hun caravan de Turkse hoofdstad te bereiken. Dat is tevens de eindbestemming van het project Trekhaak Gezocht, een culturele uitdaging waarbij liftend met een caravan - zonder auto - de drie Europese Culturele Hoofdsteden van 2010 worden bezocht.

Anderen nodig om verder te komen

Onder het motto "Je hebt anderen nodig om vooruit te komen" , vertrok Trekhaak Gezocht in januari vanaf het Domplein in Utrecht naar het Ruhgebied. De eerste lift werd hoogstpersoonlijk aangeboden door burgemeester Wolfsen van Utrecht. Na Duitsland werd de tocht vervolgd naar Pécs in Hongarije, eveneens Europese Culturele Hoofdstad. Eind februari eindigde het eerste deel van Trekhaak Gezocht in Pécs.

Over de Balkan

Op 10 juni zijn Tjerk en Peter opnieuw vertrokken, deze keer gaat de tocht over de Balkan; vanaf Pecs naar Istanbul. In Kroatië en Servië zijn de Utrechters en hun caravan warm ontvangen en deze week staat Bulgarije op het programma.

Theatervoorstelling in Shanghai

Veel Europeanen - niet in de laatste plaats gestimuleerd door de vele media-aandacht rond het project - trokken de caravan met de twee kunstenaars vooruit. Op basis van alle verhalen en ervaringen onderweg stelt Tjerk Ridder een theatervoorstelling samen. Een preview daarvan werd in mei ten gehore gebracht op de Wereldexpo in Shangai. Ook zijn enkele nummers - waaronder het kersverse Unterwegs - via de website www.trekhaakgezocht.nl te beluisteren.

Trekhaak Gezocht is nog tot half juli onderweg. Volg de belevenissen van Tjerk en Peter via de weblogs op www.trekhaakgezocht.nl en via Twitter, Facebook en You Tube. En mocht je de mannen een lift willen geven.... op de website is ook het reisschema te vinden!

Volg Trekhaak Gezocht online

NL: www.trekhaakgezocht.nl

Internationaal: www.caravanproject.eu

Twitter (www.twitter.com/TrekhaakGezocht)

YouTube (www.youtube.com/trekhaakgezocht)

Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=117368158279278&ref=ts)

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht