Persbericht

22 juni, 2010

Riverbed versnelt weg naar de cloud met nieuwe versie optimalisatiesysteem ~ RiOS 6.1 biedt versnelling voor cloud-diensten en bedrijfsapplicaties ~

Riverbed, de IT-infrastructuur performance company, heeft recentelijk versie 6.1 van het Riverbed Optimization System (RiOS®) geïntroduceerd die de WAN-optimalisatie-oplossingen van Riverbed ondersteunt. Met de nieuwe versie versnelt Riverbed de weg naar de cloud door het aanbieden van verbeterde acceleratie voor cloud-diensten en bedrijfsapplicaties. Door de verbeteringen zijn organisaties flexibel in het bepalen van de beste aanpak voor IT-consolidatie van public, private en hybride cloud-omgevingen. Organisaties behalen hierdoor betere performance, ongeacht welke netwerkarchitectuur ze hebben.

Riverbed biedt versnelling voor een breed scala aan applicaties en platforms van alle aanbieders van WAN-optimalisatie-oplossingen. Zo is RiOS 6.1 uitgerust met nieuwe mogelijkheden voor Lotus Notes 8.5. Deze versie biedt nieuwe optimalisaties voor een reeks aan Microsoft-suites, waaronder Exchange 2010, SharePoint en Microsoft Online voor SharePoint en Exchange. Daarnaast biedt RiOS 6.1 verbeterde optimalisatie voor disaster recovery (DR)-performance. Dit heeft mede te maken met verbeteringen die zijn aangebracht aan het intelligence storage netwerkprotocol voor een betere performance, schaalbaarheid en vereenvoudigd beheer voor organisaties met grote datacenter-omgevingen.

"Met deze versie hebben klanten van Riverbed de benodigde tools in handen om kritieke IT-initiatieven, zoals private en public cloud computing, IT-centralisatie en disaster recovery te ondersteunen", aldus Cindy Borovick, vicepresident van IDC. "Nu CIO's vaker kiezen voor gecentraliseerde IT-modellen om kosten te verlagen, wordt WAN-optimalisatie een steeds belangrijker instrument om performance te garanderen en er zeker van te zijn dat medewerkers op locatie productief blijven."

Verbeterde optimalisatie voor Microsoft-applicaties Veel organisaties hebben geworsteld met de performance van Microsoft Exchange over het WAN. Organisaties werden gedwongen tot de uitrol van Exchange-servers op iedere remote locatie om de lokale gebruikers te ondersteunen. RiOS 6.1 biedt een verbeterde latency-optimalisatie en datareductie voor Exchange-verkeer met en zonder encryptie. Dit resulteert in een datareductie tot 95 procent. Door deze functies kunnen organisaties Exchange-verkeer over het WAN bieden en Exchange-servers in het datacenter consolideren. Riverbed geeft organisaties de mogelijkheid om de huidige investering in WAN-optimalisatie te behouden door een goede applicatieperformance te bieden.

Momenteel verbeteren organisaties hun productiviteit door middel van het delen van documenten en informatie in een collaboratieve omgeving. Hierdoor wordt Microsoft SharePoint een bedrijfskritische applicatie. Nieuwe functies in RiOS 6.1 breiden de bestaande Riverbed SharePoint-optimalisaties uit en halen performanceproblemen weg voor werknemers op remote locaties. RiOS 6.1 versnelt verkeer binnen zowel de netwerk- als de applicatielaag en voorkomt onnodige round trips. Hierdoor bieden de Steelheads een verbeterde SharePoint-optimalisatie en nemen de applicatie-latency en responstijden tot 50 procent af, vergeleken met de vorige versie.

Optimalisatie van applicaties in de cloud
Veel organisaties brengen hun data en applicaties onder in de cloud. Hierdoor wordt de afstand tussen gebruikers en bedrijfskritische applicaties steeds groter. Dit kan een negatief effect hebben op de productiviteit door slechte applicatieperformance met betrekking tot bandbreedtelimieten over het WAN. RiOS 6.1 lost deze performanceproblemen op voor de belangrijkste bedrijfsapplicaties. Het systeem optimaliseert verkeer met en zonder encryptie voor Exchange Online, waardoor op cloud gebaseerde Microsoft-diensten gewaarborgd zijn. Riverbed is de enige WAN-optimalisatie-leverancier die Layer 7-acceleratie en -optimalisatie biedt voor organisaties die Microsoft Online gebruiken voor SharePoint en Exchange.

"Door de inzet van de Steelheads is het International Justice Mission (IJM) in staat om applicatieperformance te versnellen; vooral e-mail, gecentraliseerd intranet en trainingen lopen via SharePoint", zegt John Lax, vicepresident Information Systems van IJM. "Dit zijn belangrijke applicaties voor het trainen van onze werknemers en het communiceren over reddingsoperaties. Wij zijn erg geïnteresseerd in de plannen van Riverbed om Exchange 2010 en SharePoint 2010 in de nieuwste versie van RiOS te versnellen. Een belangrijk onderdeel voor het bereiken van onze missie is het upgraden van onze IT-infrastructuur naar de nieuwe Microsoft-portfolio met een snellere toegang tot deze nieuwe applicaties."

Verbeterde performance voor Lotus Notes 8.5
Met de nieuwe versie van RiOS introduceert Riverbed de mogelijkheid om verkeer met en zonder encryptie voor Lotus Notes 8.5 te versnellen. Riverbed is hiermee de eerste leverancier die het verkeer optimaliseert voor de nieuwste versie van Lotus Notus. Deze functie voorziet in latency-optimalisatie voor Domino Server en Notes Client-replicatie.

"Nu organisaties IT-omgevingen consolideren en cloud computing ontdekken, krijgen ze te maken met performance-uitdagingen bij het verbinden van gebruikers met bedrijfskritische applicaties en data over het WAN", zegt Apurva Davé, vicepresident productmarketing van Riverbed. "Met deze Riverbed-technologie bieden wij onze klanten een betere performance in vergelijking met andere acceleratieproducten, ongeacht welke netwerkarchitectuur en applicaties ze gebruiken of waar de data zich bevindt."

Verbeterde disaster recovery-performance
RiOS 6.1 biedt verbeterde storage-optimalisatie voor DR-initiatieven door het reduceren van DR-verkeer en het versnellen van replicatietijd tussen datacenters. De verbeterde storage netwerkoptimalisatie van RiOS 6.1 bevat:

EMC® SRDF® Optimalisatie

* Klanten van Riverbed die gebruikmaken van EMC Symmetrix VMAX en Symmetrix DMX profiteren van een verbeterde datareductie en throughput door RiOS 6.1 met verbeterde EMC SRDF-optimalisatie
* RiOS 6.1 biedt een nieuwe auto-negotiate compression voor EMC SRDF, vereenvoudigt het beheer en biedt een hogere beschikbaarheid.

FCIP Optimalisaties
RiOS 6.1 voorziet in storage-netwerkoptimalisatie voor FCIP-verkeer over Brocade 7500 en Cisco MDS-gateways. Hierdoor versnelt het FCIP-verkeer naar en over het netwerk op protocol- en netwerkniveau.

Riverbed is de enige leverancier van WAN-optimalisatie-oplossingen die zowel netwerk- als applicatieoptimalisatie voor replicatie biedt. Dit leidt tot een kwalitatief hoog niveau van datareductie en througput. Shawn Schmidt, infrastructuur manager bij Allens Arthur Robinson, een vooraanstaand advocatenkantoor en klant van Riverbed, zegt: "De Steelheads versnellen de replicatie met meer dan 2.5 terabyte aan data via EMC SRDF/A over de bestaande WAN-infrastructuur bij AAR. We besparen hiermee meer dan 100.000 dollar per jaar op bandbreedte voor datareplicatie. We kijken erg uit naar het verder uitrollen van centric-applicatie SRDF-optimalisaties die Riverbed biedt met de nieuwe versie van RiOS."

Om de dataprotectie te optimaliseren, heeft Riverbed partnerships gesloten met een breed scala aan storage-leveranciers, waaronder Dell EqualLogic, Double-Take Software, Hitachi Data Systems, HP, IBM, NetApp en Symantec.

RiOS 6.1 zorgt voor een hoge beschikbaarheid voor diensten voor kantoren op locatie en een robuust netwerk. Kijk voor meer informatie op http://www.riverbed.com/rios. RiOS 6.1 is vanaf nu beschikbaar.

(996 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements, including statements relating to the expected demand for Riverbed's products and services, and statements relating to Riverbed's ability to meet the needs of distributed organizations. These forward-looking statements involve risks and uncertainties, as well as assumptions that, if they do not fully materialize or prove incorrect, could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements. The risks and uncertainties that could cause our results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements include our ability to react to trends and challenges in our business and the markets in which we operate; our ability to anticipate market needs or develop new or enhanced products to meet those needs; the adoption rate of our products; our ability to establish and maintain successful relationships with our distribution partners; our ability to compete in our industry; fluctuations in demand, sales cycles and prices for our products and services; shortages or price fluctuations in our supply chain; our ability to protect our intellectual property rights; general political, economic and market conditions and events; and other risks and uncertainties described more fully in our documents filed with or furnished to the Securities and Exchange Commission. More information about these and other risks that may impact Riverbed's business are set forth in our Form 10-Q filed with the SEC on April 30, 2010. All forward-looking statements in this press release are based on information available to us as of the date hereof, and we assume no obligation to update these forward-looking statements. Any future product, feature or related specification that may be referenced in this release are for information purposes only and are not commitments to deliver any technology or enhancement. Riverbed reserves the right to modify future product plans at any time.

Over Riverbed
Riverbed Technology is de IT-infrastructure performance company. De groep Wide Area Network (WAN)-optimalisatie-oplossingen van Riverbed verlost organisaties van algemene IT-restricties door het verhogen van de applicatieperformance, maakt consolidatie mogelijk en biedt een organisatiebreed inzicht in netwerk en applicaties. Dit alles zonder uitbreiding van de bandbreedte, storage en servers. Duizenden bedrijven met gedistribueerde omgevingen gebruiken Riverbed om hun IT-infrastructuur te versnellen, minder kostbaar en proactief te maken. Meer informatie over Riverbed (NASDAQ:RVBD) is te vinden op http://www.riverbed.com

Riverbed Technology, Riverbed, Steelhead, RiOS, Interceptor, Think Fast, the Riverbed logo, Mazu, Profiler and Cascade are trademarks or registered trademarks of Riverbed Technology, Inc. All other trademarks used or mentioned herein belong to their respective owners.