Persbericht

Europese dekking van NAVTEQ Traffic Patterns(TM) 1200% uitgebreid Automobilisten kunnen nu vooruitplannen en files op elke weg in 18 Europese landen vermijden

Veldhoven- 22 juni 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens waarmee navigatie, locatiegebonden services en mobiele reclame overal ter wereld mogelijk zijn, kondigt een grote uitbreiding aan van de verkeersgegevens waarmee kan worden voorspeld waar en wanneer files zullen optreden op basis van gegevens die aangeven wanneer deze files doorgaans voorkomen. NAVTEQ Traffic Patterns biedt nu dekking voor elke weg in 18 Europese landen*, wat een toename inhoudt van 1200% ten opzichte van het voorgaande jaar. Voor consumenten is dit een belangrijke uitbreiding, omdat zij hiermee beter kunnen anticiperen op files. Zo kunnen ze deze vermijden op basis van de locaties waar de files meestal voorkomen, zodat zij sneller hun bestemming kunnen bereiken.

NAVTEQ Traffic Patterns is een uitgebreide database met informatie over gemiddelde reissnelheden voor specifieke wegen en wegdelen. Deze database wordt samengesteld aan de hand van verzamelde en gecontroleerde historische gegevens van allerlei verschillende nationale en internationale bronnen, GPS-metingen en sensorgegevens - dit zijn wereldwijd in totaal meer dan drie miljard particuliere en commerciële meetpunten per maand. Met behulp van deze gegevens over typische verkeersomstandigheden kunnen navigatiesystemen routes berekenen waarmee wegen worden vermeden die meestal erg druk zijn op een bepaalde dag van de week of een bepaald moment van de dag.

Dankzij de nieuwe en uitgebreide wegendekking kan in berekeningen rekening worden gehouden met de invloed van regelmatige verkeersactiviteiten op allerlei wegen: van lokale straten tot grote snelwegen.

Navigatietoepassingen kunnen de gegevens gebruiken om realistische snelheden op elk wegdeel in te schatten op specifieke dagen en tijdstippen, zodat automobilisten een nauwkeurigere verwachte reistijd te zien krijgen. Inbegrepen zijn:


- Naadloze, internationale, grensoverschrijdende dekking in 18 landen
- Gegevens voor alle wegsoorten, van lokale straten tot snelwegen
- Gegevens voor beide rijrichtingen

- Afzonderlijke dagelijkse verkeersmodellen voor elke dag van de week
- 24 uur aan snelheidswaarden in intervallen van 15 minuten, waardoor betrouwbare informatie voor specifieke momenten van de dag wordt geboden
- Flexibele gegevensverstrekking voor specifieke toepassingen

Uit uitgebreid onderzoek van NAVTEQ is ook gebleken dat NAVTEQ Traffic Patterns ondersteuning biedt voor tijdbesparende routes. Na 145.000 routetests in 14 Europese steden kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat, door tot 50% van de gebruikelijke verkeersvertragingen te vermijden, automobilisten jaarlijks 42 uur minder onderweg konden zijn op basis van een gemiddelde, dagelijkse woon-werkreis van 60 kilometer.

Medio 2008 werd NAVTEQ Traffic Patterns geïntroduceerd voor de belangrijkste wegen van Duitsland; uit de snelle groei daarna blijkt de vastberadenheid van het bedrijf om in heel Europa eersteklas verkeersservices te leveren.

"NAVTEQ streeft ernaar al het mogelijke te doen om automobilisten te voorzien van de informatie die zij nodig hebben om sneller en efficiënter hun bestemming te bereiken," zo legt Andreas Erwig uit, hoofd Product Management bij NAVTEQ Traffic, Europa. "Dit blijkt duidelijk uit de enorme uitbreiding van onze Traffic Patterns-dekking, die NAVTEQ Traffic tot de grootste verstrekker van verkeersinformatie in heel Europa maakt."


*Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
** NAVTEQ Internal Analysis, 2009