TomTom


TomTom app voor iPhone nu met multitasking en de nieuwste kaarten

Jun 23 2010

TomTom app voor iPhone nu met multitasking en de nieuwste kaarten

Slimme, gemakkelijk te gebruiken turn-by-turn navigatie via uw iPhone, waar en wanneer u maar wilt

Amsterdam, 22 juni 2010 - TomTom, de meest toonaangevende leverancier van locatie- en navigatieoplossingen ter wereld, kondigt aan dat de nieuwste versie van de TomTom app voor iPhone vanaf vandaag in de App Store verkrijgbaar is. De TomTom app voor iPhone versie 1.4 is compatibel met iOS 4 en heeft naast vele andere nieuwe kenmerken nu ook een multitaskingfunctionaliteit*, waarmee gebruikers turn-by-turn begeleiding krijgen terwijl hun iPhone andere applicaties aan het uitvoeren is.

In versie 1.4 heeft TomTom diverse situatiespecifieke multitaskingmogelijkheden ingebouwd in de app, zodat gebruikers optimaal navigatie-instructies blijven ontvangen via hun TomTom app, zelfs als ze op dat moment andere iPhone applicaties aan het gebruiken zijn:

o Naadloze navigatie tijdens het bellen** - Gebruikers kunnen nu bellen en gebeld worden terwijl ze de juiste route blijven volgen, dankzij visuele instructies bij elke afslag. Dankzij deze functie krijgen gebruikers tijdens het bellen continu visuele instructies, zodat ze nooit meer hoeven te kiezen tussen bellen of ononderbroken navigeren naar de plaats van bestemming.
o Navigatie-instructies op de achtergrond* - Gebruikers kunnen andere apps op het scherm bekijken terwijl ze tegelijkertijd bij elke afslag gesproken instructies ontvangen van de TomTom app, die op dat moment op de achtergrond draait.

De nieuwste versie van de TomTom app voor iPhone versie 1.4 bevat meer geavanceerde functies voor een nog betere navigatie-ervaring:

o Nieuwe, bijgewerkte kaarten - De TomTom app navigeert met de allerlaatste kaartenversie van TomTom, die de meest nauwkeurige en actuele navigatiekaarten levert die verkrijgbaar zijn. Omdat jaarlijks gemiddeld 15% van de wegeninformatie wijzigt, heeft TomTom de app opnieuw bijgewerkt met de allernieuwste kaarten, zodat gebruikers er altijd op kunnen vertrouwen dat de instructies die ze ontvangen zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk zijn. De app wordt geleverd met vooraf geladen kaarten, dus er is geen mobiel internetabonnement of GSM-signaal nodig en er hoeven geen roamingkosten worden betaald om door de kaarten te bladeren of naar een bestemming te navigeren.
o Routes delen - Bestuurders kunnen nu details over hun huidige locatie, bestemming en route per email naar hun contacten verzenden. Deze functie is een handige manier om vrienden en familie te laten weten waar een bestuurder is en waar die naar toe gaat.
o Vertrekherinnering - Bestuurders kunnen nu ook vertrekherinneringen ontvangen - als ze van te voren een reis plannen en aan hun agenda toevoegen, krijgen ze via hun iPhone een herinnering als het tijd is om te vertrekken. o Eco-Routes - Bestuurders kunnen geld besparen en schadelijke gevolgen voor het milieu beperken door brandstofbesparende routes te rijden. Dankzij de geavanceerde routebepalingstechnologie en de rijgegevens van miljoenen TomTom gebruikers kan de TomTom app nu een route-optie bieden die minder impact heeft op het milieu. o Autosymbolen - Bestuurders kunnen nu het autosymbool op het bestuurdersscherm een persoonlijk tintje geven door een autopictogram, een symbool en kleur te kiezen die het best bij hen past.

"TomTom gaat weer een stap verder in het bieden van oplossingen waarmee gebruikers nog efficiënter en veiliger hun bestemming kunnen bereiken," zegt Tom Murray, senior vice president marktontwikkeling van TomTom Inc. "We introduceren met trots de nieuwe versie van de TomTom app voor iPhone met het nieuwe iOS 4. iPhone gebruikers kunnen niet alleen profiteren van TomToms toonaangevende navigatietechnologie, maar dankzij deze nieuwe multitaskingfunctionaliteit* kunnen ze ook andere fantastische iPhone functies gebruiken terwijl ze ononderbroken rij-instructies ontvangen van de TomTom app."

TomTom HD Traffic(TM)
Met TomTom HD Traffic ontvangen TomTom app gebruikers steeds real-time verkeersinformatie en incidentenrapporten. Meteen als er op de route een vertraging wordt ontdekt, worden gebruikers daarvan op de hoogte gebracht, waarna de route automatisch herberekend kan worden naar een alternatieve, snellere route. TomTom HD Traffic is een optionele dienst die verkrijgbaar is via in-app aankoop. TomTom biedt de veel bekroonde HD Traffic dienst nu aan voor een prijs die het voor gebruikers erg gemakkelijk maakt om te kiezen voor filevrije routes. De prijs van een abonnement van 12 maanden voor TomTom HD Traffic bedraagt EUR29,99.

Verkrijgbaarheid en prijs
De TomTom app voor iPhone is verkrijgbaar via de App Store. Continentele en regionale versies van de TomTom app voor iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS en iPod Touch gebruikers zijn vanaf nu verkrijgbaar via ttp://www.tomtom.com/tomtom-app.

De prijzen variëren per land. TomTom biedt momenteel de West Europa en Benelux versies van de app aan voor een prijs van respectievelijk EUR69,99 en EUR59,99

TomTom app versie 1.4 draait op OS 3.0 en iOS 4, maar gebruikers moeten een upgrade naar iOS 4 uitvoeren om gebruik te kunnen maken van alle nieuwe functies van deze app.


* Verkrijgbaar op iPhone 3GS en iPod Touch 3rd Generation toestellen die werken met iOS 4.

**Alleen iPhone 3GS

Over TomTom N.V.
TomTom N.V. (AEX: TOM2) is de meest toonaangevende leverancier van localisatie- en navigatieoplossingen ter wereld. Het heeft zijn hoofdvestiging in Nederland en heeft over de hele wereld meer dan 3000 mensen in dienst. Meer dan 40 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van TomTom-oplossingen, of het nu gaat om gespecialiseerde navigatie-apparaten (PNDs), geïntegreerde voertuigsystemen of track-and-trace oplossingen voor wagenparkbeheer. Bovendien gebruiken honderden miljoenen mensen de digitale wegenkaarten van TomTom op internet of mobiele telefoon. In 2009 had TomTom een omzet van EUR1.5 miljard en een netto cash flow van EUR340 miljoen. Meer informatie over TomTom is te vinden op http://www.TomTom.com
TomTom