Consument krijgt via iBlue.nl toegang tot makelaarsinfo


De eerste makelaar die al zijn kennis deelt

AMSTERDAM, 20100622 -- iBlue Makelaars introduceert haar nieuwe website en geeft daarmee de consument gratis toegang tot informatie die voorheen alleen aan makelaars was voorbehouden. iBlue stelt zeer uitgebreide huizeninformatie beschikbaar waarmee consumenten hun zoekopdracht tot op groot detailniveau kunnen instellen, bijvoorbeeld op beschikbaar budget, wijk, tuinligging of open haard. Van ieder huis zijn de prijsaanpassingen in te zien. Ook is zichtbaar hoe lang de woning al te koop staat. De nieuwe site geeft meer inzicht en overzicht, zowel tijdens de oriëntatiefase als tijdens aan- en verkoop.

In de huidige markt is het aanzienlijk moeilijker geworden om je huis te verkopen. Jalmar de Jong, directeur van iBlue: "Een maximale inzet aan middelen is nu noodzakelijk om een huis te verkopen. Wij merken ook dat klanten zelf intensief betrokken willen worden bij de aan- en verkoop. De kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan is verwerkt in deze nieuwe website. De site gaat verder daar waar huidige sites ophouden. Consumenten willen weten waar ze aan toe zijn en wat de makelaar doet voor zijn geld. Daarom willen wij onze klanten nog actueler en beter informeren over al onze werkzaamheden om hun huis te verkopen. Daarnaast doen wij alles om geïnteresseerden nog beter te voorzien van informatie. Zo wordt de woning completer en uitgebreider getoond en kunnen geïnteresseerden eenvoudiger hun interesse tonen."

Verkopers bepalen zelf inzet makelaar
De klant bepaalt bij de verkoop van zijn huis zelf hoe intensief de makelaar wordt ingezet.

Huizenverkopers kunnen hun huis zelf op de site opvoeren met foto's en video's en de vraagprijs aanpassen. Ze kunnen ook de foto kiezen zoals die op Funda getoond wordt. Ook hebben zij toegang tot bijvoorbeeld de gratis `Vraagprijstaxatie'. Bezichtigingen en vragen kunnen zelf gemanaged worden.

Met de Concurrentiecheck kan de klant bekijken welke concurrentie er in de buurt is, voordat het eigen huis in de verkoop wordt gezet. Zo kan de klant beter de prijs en verkoopstrategie bepalen en de voordelen van het eigen huis benadrukken.

Budgetindicator voor huizenzoekers
Met de Budgetindicator wordt bij ieder te koop staand huis direct getoond in welke mate deze haalbaar en betaalbaar is voor de bezoeker. Ook kunnen bezoekers de maximale hypotheek berekenen met inbreng van eigen middelen. Huizenkopers kunnen gratis gebruik maken van de aankoophulplijn. Ook is er een `koopjeshoek' opgenomen met in een oogopslag alle aantrekkelijk geprijsde woningen.

iBlue is de grootste NVM-aankoopmakelaar van Nederland en deelt gratis al haar beschikbare informatie met huizenzoekend Nederland. Meer informatie over de dienstverlening van iBlue is te vinden op www.iblue.nl